Ο στρατηγός Φλώρος έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τις κυρώσεις των ΗΠΑ και έφερε τους Σαουδάραβες στην Κρήτη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη Σούδα οι Σαουδάραβες: Έξι F-15C θα «σαρώσουν» τους ελληνικούς αιθέρες! Μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη στην οποία πρωταγωνίστησε ο αρχηγός των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, παρά τις πρόσφατες κυρώσεις της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν στην Σαουδική Αραβία. Κυρώσεις που φυσικά λειτουργούν υπέρ της Τουρκίας, μαζί με τις κυρώσεις κατά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Οι κυρώσεις αυτές όμως προσβάλλουν κυρίως στην Ελλάδα η οποία έχει υπογράψει αμυντικής συμφωνίας στρατηγικού χαρακτήρα και με τις δύο αραβικές χώρες, οι οποίες έχουν προσχωρήσει πλήρως στην αντιτουρκική συμμαχία. Προκαλεί μάλιστα αλγεινή  εντύπωση η απουσία της ελληνικής κυβέρνησης η οποία δεν πίεσε καν τις ΗΠΑ να αναιρέσουν αυτές τις κυρώσεις, έστω εκφράζοντας την διαφωνία της.
1D3E5F31 F15D 4194 B8BE 7FF78005E2E5

Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να απειλείται από την Τουρκία, να συνάπτει στρατηγικές συμφωνίες που συμβάλλουν στην σταθερότητα της περιοχής και να έρχεται η νέα αμερικανική κυβέρνηση και να της τινάζει στον αέρα.

Σε αυτή την κατεύθυνση λοιπόν, η ενέργεια του στρατηγού είναι εθνικής σημασίας.

Την άφιξη των έξι F-15C της RSAF στην αεροπορική βάση της Σούδαςπαρακολούθησε ο πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα Δρ Σαάντ Αλαμαρ (Saad Alammar).

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης έχει σχεδιαστεί να εκτελεστούν αποστολές σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων τύπου Air Superiority / Supremacy, καθώς και προστασία – προσβολή στόχων σε ξηρά και θάλασσα, αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Η συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών εντάσσεται στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ