Σε αναζήτηση μεταβατικού πρωθυπουργού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη γίνει κρούση σε ένα πρόσωπο, που έχει επιφυλαχτεί να απαντήσει, χωρίς να έχει απορρίψει την πρόταση. Ως χρονικό ορόσημο για τις τελικές αποφάσεις σχετικά με το σχέδιο αυτό, έχει τεθεί το Πάσχα. Οι έχοντες την πρωτοβουλία κινούνται προσεκτικά και τις επόμενες εβδομάδες θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις όλα να έχουν τελειώσει πριν το καλοκαίρι.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται σύμφωνα με άριστα πληροφορημένες δημοσιογραφικές πηγές η αναζήτηση κατάλληλου προσώπου για να αναλάβει μεταβατικός πρωθυπουργός, δεδομένης της αστάθειας που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό εδώ και μερικές εβδομάδες.

Οι σχετικές πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι η προσπάθεια αυτή έχει αναληφθεί εδώ και αρκετές μέρες, αλλά ορισμένα σενάρια που διέρρευσαν σκοπίμως από πλευράς του μεγάρου Μαξίμου και στη συνέχεια είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με ένα μη πραγματικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για αιφνίδιες εκλογές τον ερχόμενο Μάιο, ανέστειλαν για λίγες μέρες τις διαβουλεύσεις, που τώρα επανέρχονται πιο δραστήρια.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι την πρωτοβουλία των κινήσεων έχει αναλάβει 3μελής ομάδα που απαρτίζεται από ένα προβεβλημένο πρώην κορυφαίο πολιτικό στέλεχος, έναν επιφανή επιχειρηματία και έναν επιφανή δημοσιογράφο. Αυτά τα 3 πρόσωπα δρουν κατ’ εξουσιοδότηση ενός ευρύτερου κύκλου πολιτικών και οικονομικών παραγόντων και όπως μεταφέρεται σχετικά, η προσπάθειά τους αποσκοπεί να προλάβει την ταχύτατη συγκρότηση ενός μαζικοποιούμενου αντισυστημικού μετώπου, που αν δεν ανασχεθεί, προβλέπεται ότι θα προκαλέσει σεισμικές επιπτώσεις στην ελληνική πολιτική ζωή.

Ως μοντέλο διεξόδου από την εξελισσόμενη μαζική αντίδραση στη σημερινή κυβέρνηση, έχει επιλεγεί η ιταλική μέθοδος. Δηλαδή η εξεύρεση μη πολιτικού προσώπου με κύρος στην Ελλάδα και την Ευρώπη, το οποίο θα αναλάβει να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας και της οικονομίας ως το τέλος της πανδημίας ή ακόμη και ως το τέλος της τετραετίας 2019-2023, για να αποφευχθούν πάση θυσία οι εκλογές. Το πρόσωπο που θα επιλεγεί θα ζητηθεί να στηριχτεί από το σύνολο των κομμάτων της σημερινής Βουλής, για να έχει όσο μεγαλύτερη αποδοχή γίνεται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει ήδη γίνει κρούση σε ένα πρόσωπο, που έχει επιφυλαχτεί να απαντήσει, χωρίς να έχει απορρίψει την πρόταση.

Ως χρονικό ορόσημο για τις τελικές αποφάσεις σχετικά με το σχέδιο αυτό, έχει τεθεί το Πάσχα. Οι έχοντες την πρωτοβουλία κινούνται προσεκτικά και τις επόμενες εβδομάδες θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις όλα να έχουν τελειώσει πριν το καλοκαίρι.

Ειδικού συνεργάτη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ