Δίπλα στα Διαπόντια Νησιά ο Στρατός!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπόσχεση Στεφανή για περαιτέρω ενίσχυση

Με τη δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου συναντήθηκε χθες Πέμπτη ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες πάντα στέκονται στο πλευρό των κατοίκων των περιοχών αυτών, που «φυλάν Θερμοπύλες» στα δυτικά σύνορα της χώρας μας.

Κατά την τελευταία επίσκεψη του υφυπουργού Στεφανή Στεφανή στην Ερεικούσα, όταν στα τέλη του προηγούμενου μήνα συνόδευε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε αποδεχθεί το αίτημα της δημάρχου για την επισκευή της παιδικής χαράς του μοναδικού σχολείου του νησιού, που έχει τρεις μόλις μαθητές, με έξοδα που θα καλυφθούν από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Οπως φαίνεται, στο άμεσο μέλλον θα ληφθούν και άλλες σχετικές πρωτοβουλίες.

Ο ρόλος τους

Τα μικρά αυτά νησιά διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για τη χώρα μας, αφού, όπως περιγράφει ο νησιολόγος Γεώργιος Γιαγκάκης: «Χωρίς την κατοχή του Αρχιπελάγους των Διαποντίων Νήσων η Ελλάς στερείται θαλάσσιου μετώπου, δηλαδή ανοίγματος ακτών στην Αδριατική Θάλασσα, που είναι το μέσο με το οποίο η εδαφική κυριαρχία πραγματώνει το δικαίωμα της υφαλοκρηπίδος και συνακόλουθα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης». Κάτι που πετυχαίνει η Ελλάδα χάρις στους ακρίτες των νησιών αυτών, οι οποίοι, παρά τις όποιες δυσκολίες, δεν εγκαταλείπουν τον τόπο τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ