Παραμένει ζωντανό το αμυντικό δόγμα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η υλοποίηση της συμμαχίας και Στρατιωτικής συνεργασίας που ξεκίνησε το 2017, παραμένει ενεργή. Αυτή είναι η αλήθεια ενάντια σε όλες τις διαρροές της Τουρκίας αλλά και την απαράδεκτη εγκατάλειψη των θεμάτων της Κύπρου από την ελληνική ατζέντα στο πολιτικό επίπεδο.

Στην πραγματικότητα οι ένοπλες δυνάμεις των τριών χωρών συνεχίζουν πάνω στο δόγμα του 2017, που εκτός από το θεωρητικό επίπεδο σχεδιασμών στρατιωτικής συνδρομής και επέμβασης σε περίπτωση τουρκικής απειλής, συμπεριλαμβάνουν και στρατιωτικές ασκήσεις.

Ότι κι αν λένε οι πολιτικοί σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ, οι στρατιωτικές ηγεσίες μέχρι αυτή τη στιγμή αναγνωρίζουν την Τουρκία ως κοινή απειλή. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για Ελλάδα και Κύπρο αλλά και για το Ισραήλ. Η στρατηγική ηγεσία της χώρας εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια, θεωρεί ότι σε περίπτωση σύγκρουσης με το Ιράν, η Τουρκία θα συνταχθεί στην μάχη κατά του Ισραήλ. Παρά τις περί αντιθέτου Διαβεβαιώσεις που λαμβάνει σε νατοϊκό επίπεδο.

Η συλλογή πληροφοριών από το Ισραήλ είναι ξεκάθαρη και θεωρεί ότι ήδη η Τουρκία και το Ιράν βρίσκονται σε συνεχή επαφή παρά το ότι δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα κάποιου είδους στρατιωτικής συνεργασίας.

Αρκεί το γεγονός ότι ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το Ιράν ως μέσο πλουτισμού μέσω του λαθρεμπορίου, και οι ισραηλινοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι τέτοιου είδους σχέσεις δεν μπορούν να διαρρηχθούν σε περίπτωση πολεμικής αναμέτρησης. Γι’ αυτό και είναι Προσηλωμένοι στην στρατιωτική συνεργασία με Ελλάδα και Κύπρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ