Νότα «κήρυξης πολέμου» από Τουρκια σε Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλασική Τουρκια, εκμεταλλευόμενη την μη ανακήρυξη ΑΟΖ Ελλάδας – Κύπρου, απαιτεί
με διπλωματική νότα προς την ΕΕ, απο Ισραήλ, Κύπρο και Ελλάδα να ζητήσουν την άδεια της για τις εργασίες που ετοιμάζουν στην ανατολική Μεσόγειο.

B87C420F 84BF 4598 9ECE E5A7AF5C15AF

Μια νότα που συνιστά πολεμική πρόκληση καθώς θεωρεί ότι η περιοχή στην οποία πρόκειται να περάσει το υποθαλάσσιο καλώδιο που θα συνδέσει ενεργειακά Ισραήλ – Κύπρο – Ελλάδα, αποτελεί τουρκική υφαλοκρηπίδα! Και απαιτεί από τις τρεις χώρες που συμμετέχουν στο έργο, να ζητήσουν την άδεια της Τουρκίας για να προχωρήσουν!

Πρόκειται για κορυφαία τουρκική πρόκληση που μπορεί να οδηγήσει σε δύο επικίνδυνες καταστάσεις:

α). η Τουρκία να χρησιμοποιήσει αυτή την νότα σε όλα τα διεθνή φόρα καθώς και τις συζητήσεις που γίνονται είτε στην πενταμερή είτε σε διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα, προκειμένου να τεκμηριώσει παρανομία από την πλευρά των τριών χωρών, έχοντας ως δεδομένο πως Ελλάδα και Κύπρος δεν έχουν ανακηρύξει ΑΟΖ. Δηλαδή, λόγω της ελληνικής απραξίας, η Τουρκία αποκτά από το πουθενά ένα διπλωματικό όπλο.

β). η Τουρκία να περάσει στην επόμενη φάση και να διενεργήσει νηοψία στα μπλόκα μέσα τα οποία θα συμμετέχουν στην διέλευση του υποθαλάσσιου καλωδίου από το Ισραήλ στην Κύπρο και έπειτα την Ελλάδα, κάτι που πρακτικά ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ