Κορονοϊός και ελευθερία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επέστρεψα μετά από λίγο καιρό για να συνεχίσω το σκεπτικό μου, για την καραντίνα, και το πως μπορούμε να την περάσουμε πιο αναίμακτα.
Εχθές, μετά την ανακοίνωση τον τριών χιλιάδων φεύγα κρουσμάτων, με γεμάτες ΜΕΘ σε όλο το λεκανοπέδιο τις Αττικής, ποιος πιστεύει αλήθεια πως το λοκνταουν θα σταματήσει; Βασικά που κολλάει πιο πολύ στην ύπαιθρο η στα σπίτια μας;

Κλείνοντας ένα χρόνο ήδη σε σκληρό λοκντάουν (άλλο που σκληρό δεν μπορείς να το προσφωνήσεις για λόγους που όλοι γνωρίζουμε), ο κόσμος έχει κουραστεί πάρα πολύ από το άνοιξε – κλείσε και μήπως τελικά ο περιορισμός του SMS στο 6 ήτανε λάθος;

Πόσοι από εμάς δεν θέλουν να πάνε στην θάλασσα η σε κάποιο κοντινό βουνό να αναπνεύσουν, ναι είναι ύπαιθρος και με τις αποστάσεις να κρατιούνται πολύ καλύτερα από το να κλειστείς σπίτι που σύμφωνα με τους επιστήμονες, κολλάς πολύ πιο εύκολα.

Με πηγές μέσα από το Μέγαρο Μάξιμου και την συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο CNN σε 48 ώρες θα ανακοινωθεί η χαλάρωση του λοκντάουν. Δεν γίνεται να μείνουμε κανείς από εμάς άλλο μέσα, πρέπει να βγούμε έξω πάντα κρατώντας τα μέτρα, και ίσως γλυτώσουμε στο τέλος τα ψυχοφάρμακα που συμφωνά με έρευνες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.
Εάν χάσουμε έστω και αυτή την ελευθερία όταν τελειώσει όλο αυτό, τα γραφεία των ψυχολόγων θα γεμίσουν από μιλιούνια πελάτες, σίγουρα. Έτσι γίνεται όταν η διαχείριση της πανδημίας δεν έχει αποτελέσματα.

Αναλίνα Λάμπρου

Φοιτήτρια δημοσιογραφίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ