Ντροπή, θλίψη, ηθική και θεσμική απαξίωση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σημερινό εγχείρημα της εφημερίδας το Βήμα Επιβεβαιώνει την πλήρη ισοπέδωση αξιών, αρχών αλλά και θεσμών στην Ελλάδα του 2021. Εκτός από την βορειοκορεατικού τύπου αντιμετώπιση του πρωθυπουργού και της κυρίας Αγγελοπούλου, παρατηρούμε την απόλυτη απουσία της υποτιθέμενης αρχηγού του κράτους, της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η οποία φαίνεται ότι δεν είχε θέση ακόμα και σε αυτή την φαρσοκωμωδία. Πόσο μάλλον στην θλιβερή ελληνική πραγματικότητα.

Δεν χρειάζονται βαθυστόχαστές αναλύσεις. Αντί για την αρχηγό του κράτους στο μοντάζ της εφημερίδας εμφανίζεται η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου ως Μπουμπουλίνα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως Μακρυγιάννης. Έτσι εξηγείται και η επιλογή της κυρίας Σακελλαρόπουλου για την θέση της προέδρου της Δημοκρατίας. Διότι τίποτα δεν θα έπρεπε να επισκιάζει την λάμψη του Μωυσή, Ηρακλή, Τσώρτσιλ, αδίστακτου τσιτάχ, σιμουλτανέ, νέου Μακρυγιάννη.

Γεγονός που φυσικά δεν θα μπορούσε ποτέ να επιτευχθεί με την πληθωρική παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου, που ακόμα και εκτός πολιτικής σκηνής, παραμένει ο τελευταίος υπερασπιστής των δικαίων της Ελλάδας ακόμα και σε διεθνές επίπεδο.

Ακόμα και αυτή η φαρσοκωμωδία πάντως καταλήγει σε τραγωδία…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ