Η ΕΕ θυμήθηκε να επιβάλλει κυρώσεις στο Πεκίνο για τους Ουιγούρους…ξέχασε όμως την τουρκία…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυρώσεις κατά της Κίνας για την καταπίεση της μειονότητας των Ουιγούρων επέβαλαν οι υπ. Εξωτερικών της ΕΕ.  

Το Πεκίνο αρνείται την ύπαρξη στρατοπέδων αναμόρφωσης.

Οι κινεζικές αρχές κατηγορούνται για κράτηση μελών της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρωνσε στρατόπεδα πολιτικής αναμόρφωσης, επιβολή καταναγκαστικών έργων ακόμα και για γενοκτονία σε βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας στην επαρχεία Σιντζιάνγκ. Στην επιβολή κυρώσεων σε κινέζους αξιωματούχος με ρόλο στη καταπίεση των Ουιγούρων από το συμβούλιο των υπ. Εξωτερικών αντέδρασε άμεσα το Πεκίνο κάνοντας λόγο για ψεύδη και συκοφαντίες και επιβάλλοντας ως αντίποινα κυρώσεις κατά ευρωβουλευτών και ειδικών σε ζητήματα Ουιγούρων και άλλων μειονοτήτων στην Κίνα.

Η γερμανίδα δημοσιογράφος Ρουτ Κίρχνερ συνομίλησε για λογαριασμό της ARD με την 44χρονη Σαϊραγκούλ Σαουτμπέι, η οποία πριν από τρία χρόνια συνελήφθη στη γενέτειρά της στη περιοχή Ακσού της δυτικής Κίνας και μεταφέρθηκε σε στρατόπεδο πολιτικής αναμόρφωσης.

«Περίπου 2.500 άνθρωποι βρίσκονταν στο στρατόπεδο. Γυναίκες, άνδρες και παιδικά. Ο νεότερος ήταν 13 και ο γηραιότερος 84. Επειδή μιλώ τη γλώσσα των Ουιγούρων και κινεζικά με ανάγκασαν να τους μάθω την κινεζική γλώσσα. Οι κρατούμενοι έγραφαν συνθήματα όπως “Αγαπώ το κουμμουνιστικό κόμμα”, “Είμαι ευτυχής”, “Αγαπώ τον πρόεδρο του κόμματος Σι Ζινπίγνκ” και στη συνέχεια επαναλάμβαναν δυνατά επί ώρες τα συνθήματα αυτά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ