Ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προειδοποιεί: καμία υποχώρηση ή υπαναχώρηση στα εθνικά ζητήματα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με μια πολύ σημαντική της κίνηση, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού τιμά την διακοσιετηρίδα της Ελληνικής Επανάστασης.

Με ένα σημαντικό βίντεο-αφιερώμα, μας θυμίζει το νόημα, τα κίνητρα και τα διαχρονικά μηνύματα της επανάστασης του 1821, στο οποιο συμμετέχουν με εισηγήσεις ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο λυκειάρχης της Ιονίου Σχολής  Η. Μελετόπουλος, ο ιστορικός ερευνητής  Γεώργιος Σκλαβούνος, ο Αντγος ε.α. Ιωάννης Κρασσάς και ο Αντγος ε.α. Παναγιώτης Γκαρτζονίκας, ενώ προλογίζει  ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ., Αντγος ε.α. Σταύρος Κουτρής

Σημαντικη είναι η εισήγηση του τ. Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στην εισήγησή που, (απευθυνόμενος κατά τα φαινόμενα στην κυβέρνηση σχετικά με τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία) είπε:

Αυτό που πρέπει να πάρουμε σαν μεγάλο δίδαγμα από την εποχή εκείνη είναι ότι εμείς οι Έλληνες σήμερα σ’ αυτούς τους δύσκολους, ταραγμένους καιρούς –και που μπορεί να γίνουν ακόμα πιο δύσκολοι στο μέλλον- έχουμε το χρέος να θωρακίσουμε το κύρος αυτού του τόπου, του λαού, του έθνους.

Για να το πράξουμε αυτό –και μέσα στη συγκυρία στην οποία ζει η Ελλάδα και μέσα στο διεθνές πλαίσιο- η Ελλάδα θα πρέπει να υπερασπιστεί τα εθνικά της θέματα και τα εθνικά δίκαιά της πάνω στο ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο δίχως καμία υποχώρηση!

Πρέπει να δείξει η Ελλάδα ότι πιστεύει στις δυνάμεις της, ότι θα επιβάλλει το σεβασμό και της ιστορίας της και του μέλλοντός της. Αυτό πρέπει να το πράξουμε: να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια χωρίς ίχνος υποχώρησης ή υπαναχώρησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ