25 Μαρτίου 2021 η επανάσταση του Έθνους !

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Γιώργου Αδαμούλη

25 Μαρτίου 2021. Εθνική επέτειος των 200 χρόνων της επαναστασης κ η μνήμη ενός ολοκληρου λαού μεταφέρεται νοερα κ ευλαβικά στο φωτεινό αυτό σταθμό της νεώτερης ιστορίας μας.
Μια επετειος που αποτελεί συγχρόνως το κεντρισμα για εθνική έξαρση κ υπερηφάνεια , αλλα κ τον σηματοδότη διδαγματων για προβληματισμό.
Προβληματισμος, που πρέπει να έχει σημείο αναφοράς την διαρκή προσπάθεια κατανόησης του αληθινού νοήματος του Εθνικοαπελευθερωτικου αγωνα ,αλλα κ της προσφοράς των ηρώων του ’21.
Φέτος γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης που σηματοδοτεί κ την αρχή τού τέλους της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Η επανάσταση του ’21 είναι το αποκορύφωμα της επικης παλης , που για τετρακόσια ολόκληρα χρόνια διεξήγαγε το γενος μας για να κρατήσει άθικτη την βαριά κληρονομιά των προγόνων μας , οι οποίοι έζησαν 3000 χρόνια πρίν, δημιουργωντας ενα θαυμαστο πολιτισμο, οπου υποκλίνεται ολη η ανθρωπότητα.
Δεν αντεξαν οι υπερηφανοι πρόγονοί μας τον βιασμό της συνείδησης τους πού επιχειρούσαν με τον πιο βάρβαρο τρόπο οι Τούρκοι της Ανατολής.
Με την αδιαμφισβήτητη πνευματική υπεροχή, την πίστη τους στο θεο, αλλα κ συναισθανομενοι το βαρύ φορτίο της ιστορικής κληρονομιάς επαναστάτησαν.
Είναι γνωστοι οι στίχοι του Ρήγα Φεραίου 《 κάλλιο μιας ώρας ελεύθερη ζωή , παρά σαράντα Χρόνια σκλαβιά κ φυλακη 》, που πλημμύρισαν την αδούλωτη ψυχή τους, με αγωνιστικό πάθος κ ελπίδα για ενα ελεύθερο αύριο.
Η επανάσταση του ’21 μας δείχνει ανάγλυφα την απόφαση του ελληνικού λαου να αγωνιστεί για τα ιερά κ όσια της φυλής μας , μας δείχνει την θέλησή του να συνεχίσει ανεμπόδιστος κ ανεπηρέαστος την Εθνική του πορεία.
Συνεπώς η Επανάσταση του ’21 είναι εθνική, διότι ένας ολόκληρος λαός ξεσηκώθηκε εναντίον ενός άλλου λαού, με διαφορετική θρησκεία, με μοναδικό σκοπό την απελευθέρωση της φυλής κ του έθνους απο τα βάρβαρα δεσμά των Οθωμανών.
Αυτός ο αγώνας συγκίνησε κάθε ελεύθερο άνθρωπο , ακόμη κ τους λαούς της Ευρώπης. Ειναι αλήθεια οτι η Ευρώπη της εποχής εκείνης, δεν πίστευε κ πολύ στον αγώνα των ταπεινών, αλλά ελεύθερων πολιορκημενων, δεν πίστευε ότι μπορεί να γίνονται θαύματα .
Όμως η ψυχή του Έλληνα κ θαύματα μπορεί να κάνει, αλλα κ να αποτελέσει παράδειγμα για όλους τους λαους της γης.
Αυτον τον αγώνα έρχονται να αμφισβητήσουν οι εγχώριοι μαρξιστές , παρουσιάζοντάς τον ωσάν δήθεν αγώνα ταξικό κ όχι εθνικοαπελευθερωτικό .
Αυτη η συστηματική , απροκάλυπτη κ ανίερη προσπάθεια αλλοίωσης του αληθινού νοηματος του ’21, προδίδει για μια ακόμη φορα υποπτες κατευθυνσεις.
Είναι ξεκάθαρο ότι, η επανάσταση του 1821 δεν είναι δημιούργημα μιας κοινωνικής τάξης, αλλα αποτελεσμα της ομοθυμης ψυχικης κ πνευματικης ανατασης όλων των Ελλήνων.
Φαίνεται οτι, η σύγχυση που επικρατεί στον χώρο της αριστερας, την οδηγεί σε αδιέξοδα σκέψης κ εκτιμησεων, οπως ακριβώς συμβαίνει κ σημερα. Έπεσαν σε ολα εξω.
Είναι δύσκολο να κατανοήσει η Αριστερά τον όρκο που έδωσαν οι πρόγονοί μας :
《ορκίζομαι είς το όνομα του παντοδυναμου Θεού, εις το όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού κ της Αγίας Τριάδας να χυσω κ την υστεραν ρανιδαν του αίματος μου υπέρ πίστεως κ πατρίδος 》.
Είναι δύσκολο πραγματι ένας αριστερος να κατανοήσει τον ελληνικότητα ορκο 《Λευτερια η θάνατος 》.
Ενας ορκος που έβγαινε απο τα πονεμένα στηθη τους κ σκιζοντας τον ουρανό εφθανε ψηλά στον ύψιστο.
Η λέξη 《ελευθερία 》σηματοδοτεί τον εθνικοαπελευθερωτικο χαρακτήρα της επανάστασης κ ακυρωνει τον λαικοεπαναστατικο χαρακτήρα που επικαλούνται οι δυνάμεις της αριστερας κ του σκοτους.
Πως είναι δυνατόν να είναι ταξικος αγωνας , όταν πολεμούσαν μαζί ο πρίγκιπας Υψηλάντης με τον ταπεινό Νικηταρά;
Οι πλούσιοι Δεληγιανναιοι με τον παμπτωχο Κολοκοτρώνη;
Είναι χαρακτηριστικά κ αποστομωτικα τα λόγια του θ.Κολοκοτρώνη σε μια ομιλία του στην Πνύκα:
《Όταν αποφασισαμε να κάνουμε την επανάσταση δεν εσυλλογισθηκαμε ουτε ποσοι ειμαστε , ουτε πως δεν έχουμε αρματα, ουτε, οτι οι Τούρκοι εβαστουσαν τα καστρα κ τις πόλεις, ουτε κανενας φρόνιμος μας είπε, που πατε εδω να πολεμησετε με σιτοκαραβα βατσελα, αλλα ως μια βροχή επεσε σε ολους μας η επιθυμια της λευτεριάς μας , μα κ ολοι κ οι κληρικοί κ οι προεστοι κ οι καπεταναίοι κ οι πεπαιδευμένοι κ οι εμποροι κ οι μικροι κ οι μεγάλοι, ολοι συμφωνησαμε σε αυτό το σκοπό κ εκαμαμε την επανάσταση 》.
Αυτα τα απλα αλλά σοφα λογια απογυμνωνουν κ εξευτελίζουν καθε σαθρό επιχειρημα προερχομενο απο την αριστερά , η οποια ειδικα στην πατρίδα μας έχει διαπράξει ιστορικά λάθη.
Αλλά αν αυτά ήταν τα λόγια ενος πτωχού , ας δούμε τι έλεγε η διακήρυξη της συνέλευσης της Επιδαύρου :《 Ο κατά των Τούρκων πολεμος ημών , μακράν του να στηρίζεται εις αρχάς δημαγωγικας …..είναι πόλεμος εθνικος , πολεμος ιερος , πολεμος του οποίου η μονη αιτια είναι η ανάκτηση των δικαιων της προσωπικής ημων ελευθερίας, της ιδιοκτησίας κ της τιμής, τα οποία ενω κ σημερον ολοι οι ευνομουμενοι κ γειτονικοι λαοι της Ευρώπης τα χαιρονται , εμεις ομως οχι…..
Η Ελληνική Επανάσταση λοιπόν είναι κ η πιο πνευματική που έγινε ποτέ στον κόσμο.
Είναι αγιασμενη.
Πράγματι κανένας λαός δεν έχυσε τόσο αίμα για την πίστη του Χριστού κ την ελευθερία του, όσο ο δικός μας λαός.
Δεν χρειάζεται να πει κανεις περισσότερα για να αντιπαρατεθεί στα αιολα κ αντεθνικα τους επιχειρηματα .
Σήμερα ζούμε την απροκάλυπτη απειλή του νεοθωμανισμου που αμφισβητεί ευθέως την Ελληνική κυριαρχία.
Η Ελλάδα κ η Κύπρος είναι οι δύο μοναδικές χώρες της ΕΕ που απειλούνται με στρατιωτικά μέσα από μια γειτονική χώρα κ αυτή είναι η Τουρκία.
Καλούμαστε ώς άξιοι απόγονοι τών προγόνων μας, κόντρα στους αριθμούς, κόντρα στον ρεαλισμό τής υποτέλειας, κόντρα στο λόμπι του ενδοτισμου να στείλουμε ένα μήνυμα προς εχθρούς κ φίλους, ότι είμαστε αποφασισμένοι να φυλαξουμε Θερμοπύλες, ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε ρανιδαν του αίματος μας τα Ιερά κ Όσια της φυλής μας.
Τέλος απευθυνόμενος στην ελληνική νεολαία , που αποτελεί το μέλλον κ την ελπίδα αυτου του έθνους , το μόνο που θα μπορουσα να τούς πω ειναι το εξής :
《 ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΘΥΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΘΆΝΑΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΙΈΝΑ 》.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ