Σοκ στον Μαξίμου μετά την κατάρρευση της Μέρκελ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετα απο έκτακτη σύσκεψη της Μερκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων ξαφνικά η Γερμανία κάνει στροφή και παίρνει πίσω το σκληρό lockdown που είχε εξαγγελθει για την περίοδο του Πάσχα στη Γερμανία.

Μαλιστα η κυρια Μερκελ ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες της και απέσυρε τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα από 1 έως 5 Απριλίου που πέφτει το Πάσχα των Καθολικών.

Ζητώ συγγνώμη από όλους τους πολίτες. Φέρω για αυτό πλήρη την ευθύνη – ήταν δικό μου λάθος. Η εμπειρία μου λέει ότι χτυπώντας το κεφάλι στον τοίχο, κερδίζει πάντα ο τοίχος.

Όλα αυτά βέβαια μετά ις οργισμένες αντιδράσεις των πολιτών μετά την ανακοίνωση ότι το σκληρό lockdown θα συνεχιστεί μέχρι τις 18 Απριλίου. Άλλωστε την πλήρη διαφωνία τους εξέφρασαν και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων σημειώνοντας την κούραση των πολιτών.

Το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών δέχεται όλο και και πιο σφοδρές κριτικές για τον τρόπο που έχει διαχειριστεί την πανδημία, για τους εμβολιασμούς που καθυστερούν αλλά και ένα πρόσφατο σκάνδαλο διαφθοράς που αφορά την αγορά μασκών. Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών «τρομάζουν» την Γερμανίδα Καγκαλάριο η οποία την ύστατη στιγμή τρέχει να «μαζέψει» την απογοήτευση που έχει προκαλέσει στους ψηφοφόρους της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ