21/06/2021

Μπλίνκεν: Η κοινή χρήση των φυσικών πόρων, οι κοινές επενδύσεις θα μπορούσε να φέρει κοντά τις χώρες…! (βίντεο)

Καλεσμένος της Μέιβ Μακ Μάχον στο EURONEWS Global Conversation ήταν ο Άντονι Μπλίνκεν, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, που ήταν στις Βρυξέλλες για να επισκεφτεί την έδρα της Ε.Ε. και το αρχηγείο του ΝΑΤΟ ….

Δείτε τι είπε για το θέμα της Ανατ. Μεσογείου, για την Ελλάδα και την τουρκία… 

Μέιβ Μακ Μάχον, Euronews:

Πιστεύετε ότι σας ακούν; Εννοώ ότι υπάρχει επίσης το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου. Η αστάθεια που έχουμε εκεί. Προκαλεί τεράστια ανησυχία. Δεν πιστεύω ότι θέλετε να ξεκαθαρίσετε εσείς την κατάσταση. Θέλετε να το κάνουν οι Ευρωπαίοι. Ποιο είναι το μήνυμά σας;

Άντονι Μπλίνκεν, Υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ:

Νομίζω ότι έχουμε δει κάποια αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο. Νομίζω ότι το ΝΑΤΟ έχει διαδραματίσει έναν πολύ καλό ρόλο στη μείωση της διαμάχης και στη διασφάλιση ότι σε περιοχές που υπάρχουν διαφορές, κανείς δεν προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες, ξεκινώντας με την Τουρκία ώστε να κρατήσει τα πλοία της εκτός υδάτων ή περιοχών, που αξιώνουν άλλοι. Θέλουμε απλά να δούμε την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Και παρεμπιπτόντως, όταν υπάρχουν διαμάχες για τους φυσικούς πόρους, αυτό θα μπορούσε στην πραγματικότητα να φέρνει κοντά τις χώρες. Η κοινή χρήση αυτών των πόρων, οι κοινές επενδύσεις, η εκμετάλλευση αυτών των πόρων, θα μπορούσε να φέρει κοντά τις χώρες.  

Ελπίδα μας είναι να συμβεί αυτό ακριβώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ