Μέγα σκάνδαλο στην τράπεζα Πειραιώς με συνέργεια του ΤΧΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέγα σκάνδαλο με την συμμετοχή και συνέργεια του ΤΧΣ.
Η χώρα έχει μετατραπεί πάλι πλήρως σε μπανανία. Αυτό που συμβαίνει με την τράπεζα Πειραιώς και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί ποτέ σε καμιά πολιτισμένη χώρα όπου λειτουργεί υποτυπωδώς η πολιτική και η δικαιοσύνη.

Εάν κρίνουμε τα πρόσφατα νομοθετήματα και την ασυλία των μελών του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας αλλά και των τραπεζιτών, είναι βέβαιο ότι εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας ένα τεράστιο σκάνδαλο που θα ζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αντίθετα θα δώσει σε κάποια funds αγνώστου ταυτότητας, υπερκέρδη. Υπερκέρδη που φυσικά θα καταλήξουν σε κάποιες εξαιρετικά ύποπτες τσέπες.

Το σκάνδαλο είναι απλό και φέρει την υπογραφή Κυριάκου Μητσοτάκη. Το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας υποχρεώθηκε να συμμετέχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας Πειραιώς που έγινε στα τέλη του 2020, καταγράφοντας ζημιές άνω του 1,5 δισεκατομμυρίου €. Αυξάνοντας την συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας από το 26,4 στο 61,3%.

Τώρα που η μετοχή είναι στο ναδίρ, ετοιμάζεται νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που – μαντέψτε – «απαγορεύουν» στο ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας να λάβει μέρος! Ενώ είναι βέβαιο ότι έπειτα από αυτή την ενέργεια η μετοχή της τράπεζας θα ανέβει σημαντικά.

Μιλάμε για ένα σκάνδαλο εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που θα επιβαρύνει τον έλληνα φορολογούμενο για να πλουτίσουν κάποιοι με ισχυρές πρόσβασης στην κυβέρνηση. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι για αυτό το έγκλημα η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει θεσμοθέτηση πλήρη ασυλία για όλους τους εμπλεκόμενους. Το γνώριζε, το σχεδίασε, το διαπράττει. Εκτός εάν μιλάμε για κάποια τρομερή σύμπτωση.

Συμπτώσεις πάντως που ζημιώνουν το Δημόσιο και τον έλληνα φορολογούμενο με τέτοια ποσά, παύουν να είναι συμπτώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ