Οργή στο στράτευμα για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντί να ενώνει, διχάζει τους Έλληνες από ότι φαίνεται με τις επιλογές που κάνει η ΠτΔ , κυρια Αικατερινη Σακελλαροπούλου. Δυστυχώς όμως η αρνητική και διχαστική εικόνα της έχει προκαλέσει και την οργή υψηλά ιπτάμενων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων μας.

Κεραυνοί από στρατηγό Τζουμη: Πρώτη φορά συμβαινει αυτό με πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μπορεί οι εν ενεργεία αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων να μην μπορούν να εκφραστούν, δεκάδες επώνυμα σχόλια όμως και άρθρα στο διαδίκτυο και ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την οργή του στρατεύματος κατά της συμπεριφοράς της Κατερίνας Σακελλαροπούλου ειδικά κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

Δεν ήταν μόνο η καρέκλα και το σταυροπόδι. Ήταν η αδιανόητη η ενέργεια της να παρακολουθήσει την παρέλαση μαζί με τον σύντροφό της, γεγονός που φυσικά δεν έχει προηγούμενο.

Και δεν έχει προηγούμενο διότι ο στρατός παρελαύνει και αποδίδει τιμές στον αρχηγό κράτους. Και στον αρχηγό του στρατεύματος σύμφωνα με το Σύνταγμα. Που είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Όχι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο σύντροφος του, ο ξάδερφος του και η συνυφάδα του.

Γι’ αυτό και ποτέ Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την διάρκεια παρέλασης δεν εμφανίστηκε στην εξέδρα με οποιονδήποτε άλλο εκτός από τους υπασπιστές του.

Δηλαδή, η κυρία Σακελλαροπούλου υποχρέωσε το στράτευμα να αποδώσει τιμές σε έναν κύριο ο οποίος ουδεμία θεσμική θέση έχει απέναντι στο στράτευμα. Το γεγονός αυτό θεωρήθηκε ασέβεια προς τις ένοπλες δυνάμεις και φυσικά δεν είναι κάτι που διορθώνεται. Ούτε υποβιβάζεται ως γεγονός επειδή το σύστημα εξουσίας που προώθησε την κυρία Σακελλαρόπουλου στην συγκεκριμένη θέση για τους λόγους του, διαθέτει ισχυρή δύναμη στα ΜΜΕ.
Σε μία ιστορική στιγμή, την απόδοση τιμών στους ήρωες της εθνεγερσίας, στην 200ή μάλιστα επέτειο της επανάστασης του 1821, το κράτος στάθηκε απρεπώς απέναντι στο έθνος. Ντροπή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ