17/06/2021

Νέο μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων λίγο πριν την υποτιθέμενη χαλάρωση

Το απόλυτο χάος με τους πολίτες οργισμένους και εξαντλημένους από τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα τα οποία δεν έδειξαν να έχουν αποτελεσματικότητα, ενώ παρακολουθούν το επιτελικό χάος που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση ανακοινώνοντας την σταδιακή πολυπόθητη χαλάρωση, τη στιγμή που τα νούμερα της πανδημίας θυμίζουν αυτά του περασμένου Νοέμβρη.

Στα νοσοκομεία η κατάσταση ειναι ασφυκτική με τους ασθενείς να διασωληνόνονται εκτός ΜΕΘ περιμένοντας να αδειάσει κάποιο κρεβάτι ενω τα νούμερα που καταγράφει ο ΕΟΔΥ (μετά το τριήμερο Σάββατο – Κυριακή – Δευτέρα κατά το οποίο μειώνονται σε μεγάλο βαθμό τα rapid tests που πραγματοποιούται) προκαλούν τρόμο και ταυτόχρονα απορία.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν σχεδόν 4.000 νέες μολύνσεις, σε αντίθεση με τα χθεσινά κρούσματα που κυμάνθηκαν στα 1.724. Ωστόσο ο χθεσινός αριθμός των διασωληνωμένων που άγγιξε τους 738, αποτύπωνε την πραγματική εικόνα εικόνα της πανδημίας.

Οι πολίτες αναρρωτιούνται πώς είναι δυνατόν η κυβέρνηση να ανακοινώνει το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των λυκείων με τέτοια επιδημιολογικά στοιχεία, όταν τον Νοέμβριο ανακοίνωνε αυστηρό lockdown με 1.000 κρούσματα. Άλλωστε και τότε η δικαιολογία για τους περιορισμούς ήταν πάντα το ήδη επιβαρυμένο ΕΣΥ το οποίο είχε «λυγίσει».

Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι δεν είναι λίγες οι φορές που η κυβέρνηση κάνει εξαγγελίες για χαλάρωση και άνοιγμα προκειμένου να δώσει φρούδες ελπίδες στους οργισμένους πολίτες μέχρι τελικά να ανακοινώσει ακόμα μια παράταση. Άλλωστε κάτι για το οποίο ανησυχεί ιδιαίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή πολιτική του που θα πείσει τους ψηφοφόρους του να μην τον εγκαταλείψουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ