Σκληρή ανακοίνωση των εργαζομένων για το ξεπούλημα της Εθνικής Ασφαλιστικής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με μια σκληρή ανακοίνωση όσον αφορά την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο αμερικανικό fund CVC Capital απάντησαν οι εργαζόμενοι της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας της χώρας. Η ανακοίνωση κλείνει με στίχους του Κωστή Παλαμά για «πουλιά σκιασμένα» και «δένδρα που δε φελάν παρά για μετερίζια», για τον χαλασμό που «δεν πρέπει να φοβάσαι και τη φωτιά και το τσεκούρι», προμηνύοντας μετωπική σύγκρουση με τον νέο ιδιοκτήτη. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ολοκλήρωση της εξαγοράς αναμένεται το προσεχή Ιούνιο.

Στην ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής κάνει λόγο για την «τελευταία πράξη του ξεπουλήματος της Εθνικής Ασφαλιστικής», τονίζοντας ότι το απόγευμα της Παρασκευής 26 Μαρτίου ο κ. Μυλωνάς ανακοίνωσε πως το Δ.Σ. της τράπεζας συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση, για να ολοκληρώσει το εθνικό έγκλημα.

Οπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «επιλέχτηκε μια μέθοδος αποτίμησης που αφορά αποκλειστικά την κερδοφορία, και συγκεκριμένα τη μερισματική απόδοση, δηλαδή η προς αποτίμηση εταιρία πρέπει να διανέμει μέρισμα, κάτι που δεν συμβαίνει στην περίπτωση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Χωρίς αιδώ, κυβέρνηση, Τράπεζα της Ελλάδος και ΕΤΕ δέχτηκαν να ξεπουληθεί η ιστορία αντί 234.000.000 ευρώ για το 90% της εταιρίας -όπως μαθαίνουμε- και σε μια πενταετία ακόμα 125.000.000, εάν και εφόσον οι ζημιές των συμβολαίων ζωής με νοσοκομειακές καλύψεις διατηρηθούν στα όρια του budget που έχει καθοριστεί. Αρα, στην καλύτερη περίπτωση, 359.000.000. Να ξεπουληθούν 4.500 οικογένειες σε ένα επιθετικό hedge fund, που θα απομυζήσει την εταιρία και σε πέντε με επτά χρόνια θα την ξαναπουλήσει, σύμφωνα με τις δικές τους ανακοινώσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ