Φαρσαλινός: Διασπορά εκτός ελέγχου με lockdown – Το αφήγημα τελείωσε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ερευνητής δημόσιας υγείας στα Πανεπιστήμια Πατρών και Δυτικής Αττικής Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, μιλώντας στον 98.4 , αναρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιος από την επιτροπή των Επιστημόνων ή τους πολιτικούς που αποφασίζουν τα οριζόντια μέτρα, που να αναλάβει την ευθύνη και να παραιτηθεί, αφού με ένα από τα πλέον μακροχρόνια lockdown , φτάσαμε σε ρεκόρ κρουσμάτων , διασωληνωμένων και χωρίς να υπολογίζουμε ακόμη την αύξηση του τραγικού αριθμού των θανάτων που συνήθως έπονται κατά μία εβδομάδα έως 10 ημέρες.

Το lockdown, από μέτρο έσχατης λύσης, το χρησιμοποίησαν ως στρατηγική μοναδική επιλογή , έχοντας το καταστήσει αναξιόπιστο και αναποτελεσματικό μέτρο , στα μάτια των πολιτών. Η κοινωνία και η οικονομία πρέπει να λειτουργήσουν , αλλά ο τρόπος που πάμε να ανοίξουμε με μόνη επιλογή τα self tests που έχουν μεγάλη αναξιοπιστία, είναι πάλι λάθος , ενώ χρειαζόμαστε στρατηγική επιδημιολογική επιτήρηση και διαφάνεια.

Διαφάνεια και στα εμβολιαστικά προγράμματα , αφού η αντιεπιστημονικές απόψεις αποσιώπησης των γεγονότων στο όνομα της άκριτης υποστήριξης των συγκεκριμένων εμβολίων , αντί για καλό στα εμβολιαστικά προγράμματα, στη ουσία φουντώνουν την καχυποψία και τα συνωμοσιολογικά σενάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ