Οι Τζιχαντιστές γίνονται μόνιμοι εκπρόσωποι της Τουρκίας…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αριθμός τζιχαντιστικών ομάδων στη βόρεια Συρία υπό την προστασία της Τουρκίας γίνονται η μόνιμη πληρεξούσια δύναμη των νέων Οθωμανών.  

Αυτό μοιάζει με έναν γάμο που έγινε στον παράδεισο. Η Τουρκία και οι τζιχαντιστές μοιράζονται έναν ιδεολογικό, δεσμό σεχταρισμού και έχουν κοινούς στόχους. Διατίθενται χρήματα, υλικοτεχνική υποστήριξη, καθώς και γεωγραφική εγγύτητα. Μοιράζονται μια προτίμηση για στρατιωτικές παρεμβάσεις σε μακρινές χώρες, ιδιαίτερα στην υπηρεσία αυτού που θεωρούν ιερό σκοπό.  

Με περισσότερους από 200.000 εκτοπισμένους σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, πολλοί πρόσφυγες ισχυρίζονται ότι οι τουρκικές δυνάμεις σχεδιάζουν να εκδιώξουν τους Κούρδους από τους οικισμούς και να τους αντικαταστήσουν με Άραβες πιστούς στην Άγκυρα. Επίσης, πολεμούν τις κουρδικές πολιτοφυλακές της Συρίας, τον κύριο στρατιωτικό στόχο της Τουρκίας. Αυτή είναι ασυνήθιστη φήμη για τους μισθοφόρους σύμμαχους ενός κράτους μέλους του ΝΑΤΟ.

Η 27η έκθεση της Ομάδας Παρακολούθησης της Αναλυτικής Υποστήριξης και Κυρώσεων που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με το ΙΚΛ (Ισλαμικό Κράτος), την Αλ Κάιντα και τα συνδεδεμένα άτομα και οντότητες καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, το Ιράκ και η Συρία παραμένουν ο βασικός τομέας του ΙΚΛ, με την περιοχή Ιντλίμπ, όπου η Al-Qaeda έχει επίσης συνεργάτες….Αυτό αποτελεί μια ιδιαίτερη πηγή ανησυχίας.

Παρά τον χρόνο που χρειάστηκε και το κόστος που υπέστη η Τουρκία, οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων στην Άγκυρα, έγιναν όλο και πιο επιδεκτικοί στη χρήση “αντιπροσώπων”, προκαλώντας μια αλλαγή στην ψυχολογία και την αντίληψη που αντιπροσωπεύει μια σημαντική απόκλιση από την ιστορική πολιτική της Τουρκίας να βασίζεται σε συμβατικές δυνάμεις,” είπε ο Osman Sert, διευθυντής έρευνας στο Ινστιτούτο της Άγκυρας.

Οι πληρεξούσιοι θεωρούνται πλέον ως κρίσιμο συστατικό στοιχείο των περιφερειακών συμφερόντων ασφαλείας της Τουρκίας και δεν είναι πλέον απλώς ένα μέτρο που θα μπορούσε να λειτουργήσει έμμεσα μέσω άλλων χορηγών μεσολάβησης στην περιοχή…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ