Ταμείο Ανάκαμψης με όρους βαθιάς ύφεσης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μνημονιακοί» όροι για την αξιοποίηση κονδυλίων. Πάλι με τις αποτυχημένες συνταγές διαφημίζουν… ανάπτυξη! Τα ίδια εγκλήματα που έκαναν το 2010.

Εποχές… Μνημονίων θα θυμίζει η διαδικασία για την αξιοποίηση των κονδυλιών από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς η εκταμίευσή τους θα πραγματοποιείται σταδιακά, με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, που θα συμφωνηθούν με την Κομισιόν.

Οι στόχοι και τα ορόσημα θα υπόκεινται σε έλεγχο προόδου σε εξαμηνιαία βάση, προκειμένου να διαπιστωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν πληρούνται οι συμφωνηθέντες όροι. Μάλιστα, η Κομισιόν θα διατηρεί και… βαθμολόγιο για κάθε χώρα με ενδείξεις «Α», «Β» και «C», για να αξιολογεί την πορεία του σχεδίου μιας χώρας.

Εφόσον η Ε.Ε. κρίνει πως έχουν εκπληρωθεί τα συμφωνηθέντα, μόνο τότε θα προχωρά στην εκταμίευση των χρημάτων για τα προς υλοποίηση έργα και μεταρρυθμίσεις.

Πρόκειται για μια διαδικασία που δεν είναι άγνωστη στη χώρα μας, καθώς η ίδια «τακτική» ακολουθούταν και κατά τη διάρκεια των Μνημονίων, προκειμένου να εκταμιεύονται οι επόμενες δόσεις προς τη χώρα μας, ενώ έως και σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε διαδικασία αυστηρής επιτήρησης κάθε εξάμηνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ