Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι εξομαλύνεται η κατάσταση στις ΜΕΘ. Γιατί όμως…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από λίγο κατά την συζήτηση προ ημερησίας στην Βουλή για την πανδημία, μας ενημέρωσε πως κάποιος που δεν έχει κορωνοϊό , αποκλείεται να πεθάνει από κορονοϊό, πανηγυρίζοντας μάλιστα για τα σχετικά στοιχεία που δείχνουν την Ελλάδα να έχει λιγότερους νεκρούς ανά εκατομμύριο πληθυσμού, Συγκριτικά με άλλες χώρες.

Φυσικά δεν είπε τίποτα ο πρωθυπουργός για το κύριο στοιχείο μέτρησης, που δεν είναι ο αριθμός νεκρών γενικά στον πληθυσμό, αλλά ο αριθμός νεκρών αναφορικά με τα κρούσματα κορονοϊού. Γιατί κύριε Μητσοτάκη, για να πεθάνεις από κορονοϊό, πρέπει να έχεις προσβληθεί από κορονοϊό. Και η Ελλάδα δυστυχώς είναι στον πάτο της κατάταξης. Στην Ευρώπη χειρότερη επίδοση έχει μόνο η Βουλγαρία.

Το τραγικότερο όμως που είπε ο πρωθυπουργός είναι πως σιγά-σιγά εξομαλύνεται η κατάσταση ροών στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Λογικό. Όταν έχεις 70 νεκρούς την ημέρα, αδειάζουν κρεβάτια. Μόνο που δεν πανηγυρίζεις. Πανηγυρίζεις όταν βελτιώνεται η ροή επειδή έφτιαξες καινούργια κρεβάτια. Όχι όταν από τα κρεβάτια αδειάζουν γεμίζοντας τα φέρετρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ