20/04/2021

Τούρκοι παρακρατικοί των Γκρίζων Λύκων επιτέθηκαν με μαχαίρι και σιδηρολοστούς σε Κούρδους στη Λιόν

Άγρια επίθεση σε 4 άνδρες κουρδικής καταγωγής με σιδηρολοστούς στα γραφεία μιας τοπικής οργάνωσης των Κούρδων στη Λιόν από Ρουρκους παρακρατικούς Γκρίζους Λύκους όπως καταγγέλουν τα θύματα.
Συμφωνα με τιμήν αστυνομία, στις 14.30 περίπου, έγινε εισβολή τουλάχιστον δέκα προσώπων σε μια κουρδική οργάνωση του 7ου διαμερίσματος της Λιόν. Προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και υπάρχουν τέσσερις ελαφρά τραυματίες, ενώ τα θύματα είναι όλοι τους άνδρες, ηλικίας από 30 έως 45 ετών και φέρουν τραύματα από μαχαίρι, ρόπαλα και σιδηρολοστούς.

Σε ανακοίνωσή του, το Κουρδικό Δημοκρατικό Συμβούλιο της Γαλλίας (CDK-F) υποστηρίζει ότι «Γκρίζοι Λύκοι, φορώντας κουκούλες (και οπλισμένοι) με ρόπαλα του μπέιζμπολ και μαχαίρια επιτέθηκαν με τη μεγαλύτερη βιαιότητα στην ένωσή μας στη Λιόν και ξυλοκόπησαν τα μέλη της. Τέσσερις Κούρδοι βρίσκονταν στα γραφεία και τραυματίστηκαν από τους επικίνδυνους μπράβους του Ερντογάν, του προέδρου της Τουρκίας».

Οι Γκρίζοι Λύκοι, η τουρκική υπερεθνικιστική οργάνωση που φέρεται ότι πρόσκειται στον Ερντογάν, διαλύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, αφού κατηγορήθηκε για επεισόδια σε βάρος Αρμενίων της διασποράς, κοντά στη Λιόν.

Η κουρδική ένωση, τα μέλη της οποίας στοχοθετήθηκαν, είχε καταγγείλει πριν από δύο εβδομάδες ότι δέχτηκε απειλές και ότι οι Γκρίζοι Λύκοι έγραψαν συνθήματα στην είσοδο των γραφείων της. Οι δράστες είχαν χαράξει τα αρχικά του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος MHP και τα αρχικά RTE, που παραπέμπουν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ