20/04/2021

Ο τραυματιοφορέας – βιαστής ναρκωμένων παιδιών και η φρικτή μαρτυρία

Έρευνες για το βρώμικο παρελθόν του τραυματιοφορέα, για τον οποίον οι αρχές θεωρούν βέβαιο ότι έχει προβεί στις ίδιες φρικτές πράξεις και στο παρελθόν. Απλά τα θύματα του ήταν ναρκωμένα και εάν δεν υπήρχε μάρτυρας, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ταυτοποιηθούν.
Σοκάρει η κατάθεση της αναισθησιολόγου για τον 61χρονο τραυματιοφορέα του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» ο οποίος προφυλακίστηκε για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων κοριτσιών που ήταν σε νάρκωση για να χειρουργηθούν.

Η αναισθησιολόγος που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού ασέλγειας σε ένα κοριτσάκι 6 ετών, περιγράφει:
«Ενώ η μικρή ήταν υπό αναισθησία και διασωληνωμένη, εγώ, ενώ βρισκόμουν στη θέση πλαγίως του παιδιού, κάποια στιγμή έσκυψα -δεν θυμάμαι για ποιον λόγο- και, καθώς όρθωνα το σώμα μου, ασυναίσθητα κοίταξα προς την ασθενή, η οποία ήταν ακάλυπτη στο χειρουργικό τραπέζι. Αυτό που είδα ήταν μια απότομη απόσυρση του χεριού του τραυματιοφορέα από το αιδοίο του κοριτσιού. Αυτό διήρκεσε κλάσματα του δευτερολέπτου. Εκείνος βρισκόταν αριστερά της, στο ύψος του ισχίου… Όταν έγινε αυτή η κίνηση, δεν ήταν κάποιος άλλος παρών».
Το κοριτσάκι είχε πάει στο νοσοκομείο για καθετηριασμό λόγω καρδιολογικού προβλήματος.
Μετά το περιστατικό αυτό, ο τραυματιοφορέας τέθηκε υπό επιτήρηση.
Όμως, όπως φαίνεται, δεν συνετίστηκε και ακολούθησε και δεύτερο περιστατικό και πάλι σε παιδί που είχε πάει για καθετηριασμό.
Πρόκειται για 8,5 χρονών κορίτσι, για το οποίο περιγράφει η μάρτυρας:
«Ήταν ακάλυπτη στο πάνω μέρος του σώματός της, είχε μόνο την ποδιά στην περιοχή του εφηβαίου. Παρατήρησα κινητικότητα κάτω από την ποδιά του κοριτσιού. Συγκεκριμένα, είδα ο τραυματιοφορέας να έχει το αριστερό του χέρι κάτω από την ποδιά και να κάνει επαναλαμβανόμενες κινήσεις απόσυρσης και επαναφοράς στην περιοχή του εφηβαίου. Την ώρα που κάναμε αλλαγή στη διασωλήνωση ξανά, παρατήρησα παρόμοιες κινήσεις, δηλαδή επαναλαμβανόμενες κινήσεις απόσυρσης και επαναφοράς του αριστερού χεριού του τραυματιοφορέα κάτω από την ποδιά».
Η κακοποίηση του κοριτσιού διαπιστώθηκε όταν οι γιατροί αντιλήφθηκαν το αίμα που υπήρχε στο εσώρουχό του κοριτσιού.
Η αναισθησιολόγος αναφέρει σχετικά:
«Την ώρα που η νοσηλεύτρια αφαίρεσε το εσώρουχο του παιδιού, παρατήρησα την παρουσία αίματος στο εσώρουχο. Το είδε και η επιμελήτρια ότι ήταν στο σημείο του εσωρούχου που αντιστοιχεί στα έξω γεννητικά όργανα… Ψάξαμε το σώμα του παιδιού μήπως υπάρχει κάποια εξωτερική πληγή που να δικαιολογεί το αίμα, δεν βρήκαμε όμως κάτι. Ύστερα από λίγο, είδα και μια κηλίδα αίματος στην απορροφητική πάνα που βάζουμε κάτω από το σώμα των παιδιών. Επανελέγξαμε το παιδί και παρατήρησα ότι ανάμεσα στα πόδια της μικρής υπήρχε ένα έκκριμα πολύ ανοιχτού κόκκινου χρώματος…
Παρατήρησα ότι το γάντι του τύπου λάτεξ και συγκεκριμένα ο δείκτης του αριστερού χεριού του τραυματιοφορέα ήταν λερωμένος με αίμα εφάμιλλο αυτού του εσωρούχου. Τέθηκε πιθανότητα για πρώιμη ήβη και ότι έπρεπε να ειδοποιηθούν οι γονείς και να συστηθεί εξέταση από γυναικολόγο. Εν τω μεταξύ, ήρθε ο καρδιολόγος και ενημερώθηκε για την ύπαρξη του αίματος. Την ώρα που αναρωτιόμασταν για την ύπαρξη του αίματος ήταν και ο τραυματιοφορέας παρών. Ύστερα από λίγο είδα ότι έκανε τον γύρο του τραπεζιού και αποχώρησε».
Εναντίον του 61χρονου έχουν καταθέσει δέκα γιατροί νοσηλευτές και οι γονείς των δύο κοριτσιών.
Παράλληλα, ερευνάται αν ο τραυματιοφορέας είχε υποπέσει και σε άλλες αξιόποινες πράξεις κατά το παρελθόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ