Κυριάκος Μητσοτάκης: Ένας τρομοκρατημένος πρωθυπουργός πάει σε εκλογές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Αν και δεν πιστεύω πλέον στις δημοσκοπήσεις, από τη στιγμή που στις τελευταίες εκλογές (εθνικές και ευρωεκλογές) έχουν αποτύχει στις προβλέψεις τους, εν τούτοις είναι ένα εργαλείο για τα πολιτικά μας κόμματα, αφού παρουσιάζουν την εκλογική τάση των πολιτών!
Την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 το βράδυ, παρουσιάστηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία Metron Analysis και εκφωνήθηκε ως εξής:
«Ηχηρό καμπανάκι στην κυβέρνηση, αλλά και “βαριά καμπάνα” στην αξιωματική αντιπολίτευση αποτελεί η τελευταία δημοσκόπηση! Ένας μήνας κατά τον οποίο συνέβησαν σημαντικά γεγονότα, όπως η ΄ς3ξαρση της πανδημίας και τα συνεχή επεισόδια και οι καταγγελίες για αστυνομική βία, έφεραν σημαντικές διαφοροποιήσεις στο πολιτικό σκηνικό.
Παρά το γεγονός όμως ότι η κυβέρνηση αντέχει, και μάλιστα διατηρεί σημαντική διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας δείχνουν απογοήτευση για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, αλλά και τα επεισόδια που έγιναν πρόσφατα.
Μάλιστα, όλο και περισσότεροι πολίτες εμφανίζονται ανήσυχοι για την πορεία της χώρας, προτάσσοντας ως μείζον πρόβλημα την οικονομία.
Από την άλλη, ακόμη και τα λάθη που κάνει η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να τα εκμεταλλευτεί και δείχνει μια εικόνα αντιπολιτευτικής ανυπαρξίας. Η κόπωση των πολιτών από την πανδημία και τα οικονομικά προβλήματα που εμφανίζονται δημιουργούν συνθήκες φθοράς στην κυβέρνηση, που όμως, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να καρπωθεί. Η δυσαρέσκεια έχει αρχίσει να αγκαλιάζει το πολιτικό σύστημα συλλήβδην, με τους νέους να μην πιστεύουν πλέον στα κόμματα…»!
Σε αυτήν την δημοσκόπηση καταγράφηκε η προτίμηση του 32,3% των πολιτών στη ΝΔ, ΤΟ 20,5% στον ΣΥΡΙΖΑ, το 6% στο ΚΙΝΑΛ, το 4,4% στο ΚΚΕ, το 4,3% στην “Ελληνική Λύση”, το 3,4% στο ΜέΡΑ25 και 1% στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Αλλοπρόσαλλη και “πυροβολημένη” κυβέρνηση…

Με την ανάλυση που προηγήθηκε της ανάγνωσης της προτίμησης των πολιτών στα κόμματα, θα συμφωνήσω, αλλά θα επισημάνω επιπλέον, ότι για πρώτη φορά κλείνει τόσο πολύ η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό βεβαίως ανησυχεί ιδιαίτερα το Μαξίμου!
Αφού κάθε μέρα που περνάει η ΝΔ, όλο και περισσότερο εισπράττει την οργή των πολιτών για τα “εγκληματικά” της λάθη! Λάθη που προέρχονται από την εμμονή της “στο ευρωπαϊκό κεκτημένο”, που δεν την αφήνει να προσεγγίσει άλλες αγορές εμβολίων (π.χ. Ρωσία) πέραν των ευρωπαϊκών, και έτσι κάθε μέρα χάνουν και περισσότερο την αξιοπιστία του προϊόντος τους!
Είναι ιδιαίτερα εξοργισμένος ο ελληνικός λαός με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί στο πρώτο κύμα του κορωνοϊού, την ίδια εποχή πέρσι, τον δικαιολόγησε για τις ελάχιστες ΜΕΘ που παρείχε το Εθνικό Σύστημα Υγείας στον ελληνικό λαό! Καταλογίζοντας την απόλυτη ευθύνη στις προηγούμενες κυβερνήσεις, που δεν είχαν φροντίσει να υπάρχουν υπεραρκετές ΜΕΘ προς αντιμετώπιση μιας ακραίας κατάστασης, όπως αυτής που προέκυψε με τον κορωνοϊό!
Ένα χρόνο όμως μετά και παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, οι ΜΕΘ παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, με αποτέλεσμα να κοντεύει να σκάσει το ΕΣΥ και ταυτόχρονα να επιτάσσει γιατρούς, από τη στιγμή που είχε εξαγγείλει πριν μερικούς μήνες, ότι θα γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις για να αντιμετωπιστεί η “πανδημία”!
Είναι ιδιαίτερα εξοργισμένος ο ελληνικός λαός με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του κατόπιν προτάσεων της ειδικής ομάδας λοιμωξιολόγων, που συνεχώς ακυρώνουν τον εαυτό τους, διέλυσε την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας!
Δεν είναι δυνατόν οι επιστημονικοί σύμβουλοι του Μαξίμου, να “διατάσσουν” γενικό εγκλεισμό των κατοίκων με τα 300-500 κρούσματα και τώρα που έχουν ξεπεράσει τα 3000 να σκέπτονται το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, της παιδείας, του αθλητισμού κλπ.
Είναι σίγουρο, πως κάτι συμβαίνει στο κράτος της Δανιμαρκίας, και ονομάζονται εκλογές! Άμεσα εκλογές, τώρα που βεβαίως χάνει ποσοστά η ΝΔ και δεν τα εισπράττει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, αλλά ουδείς γνωρίζει που θα διοχετευτεί αυτή η ψήφος οργής των πολιτών!
Εκλογές τώρα θέλει το Μαξίμου, γιατί η οσμή σκανδάλων συνεχώς μεγαλώνει και συμπαρασύρει τη ΝΔ στον εκλογικό όλεθρο, η οποία ενεργεί πάντα σπασμωδικά, όπως στο νέο τελευταίο σκάνδαλο “Μένιου Φουρθιώτη” που είδε το φως της δημοσιότητας!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ