Το πολιτικό κεφάλαιο Σαμαρά έχει οριστικά κλείσει, αλλά ωστόσο ο Σαμαράς ενοχλεί πολύ τον Πρωθυπουργό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Παναγιωτης Αποστόλου

Συνυπεύθυνοι με τον Πρωθυπουργό πρωτοκλασάτοι Υπουργοί της κυβέρνησης, που μπορεί να χαίρουν της εκτιμήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά άλλη άποψη έχει ο ελληνικός λαός για τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη! Αυτοί αφαιρούν ψήφους από τη ΝΔ με την αλλοπρόσαλλη έως επικίνδυνη – σε πολλές περιπτώσεις – πολιτική του υπουργείου τους!
Όμως το μεγάλο “αγκάθι” για τον Πρωθυπουργό ακούει στο όνομα Αντώνης Σαμαράς! Ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ενδεχομένως περνώντας κρίση συνειδήσεως, ταρακουνάει τον τελευταίο χρόνο με πολλά πολιτικά “ρίχτερ” το Μέγαρο Μαξίμου και αναγκάζει τον Πρωθυπουργό να “πετιέται από τον ύπνο του”, με αιχμηρές αναφορές στα εθνικά ζητήματα, τα οποία αγγίζουν στην καρδιά μεγάλο μέρος ψηφοφόρων – στις τελευταίες εκλογές – της ΝΔ!
Με την συνέντευξη που έδωσε στις αρχές Ιουνίου 2020 στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” του φιλοκυβερνητικού Ομίλου Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε μήνυμα στον Πρωθυπουργό, πως:
«Με πειρατές δεν κάνεις διάλογο. Τον επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις γιατί έτσι γίνεται πιο αδίστακτος»!
(σ.σ. η κυβέρνηση με την επανέναρξη των διαβουλευτικών συνομιλιών με την Τουρκία μετά από 5-6 χρόνια από τις τελευταίες, ακύρωσε η ίδια τη δυνατότητα επιβολής οικονομικών κυρώσεων της ΕΕ στην Τουρκία) και πως:
«Προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης που προαναγγέλλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σημαίνει ότι θα παραιτηθούμε εξ αρχής, μόνοι μας, από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το Διεθνές Δίκαιο»!
Μετά από αυτήν την συνέντευξη, ο Αντώνης Σαμαράς επανήλθε στα τέλη του Ιανουαρίου 2021 στην εφημερίδα “Καθημερινή της Κυριακής” του φιλοκυβερνητικού Ομίλου Γιάννη Αλαφούζου!
Σε αυτήν την συνέντευξη στην “Καθημερινή” ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στις θέσεις του, που είχαν εκφραστεί στη συνέντευξη στα “ΝΕΑ”, αλλά υπερθεμάτισε τοποθετούμενος ως εξής:
«Η “Συμφωνία των Πρεσπών” δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, ούτε είδε κάποιο καλό η Ελλάδα. Απεναντίας προξένησε μια απέραντη ζημιά, δίνοντας η Ελλάδα όνομα, ταυτότητα, γλώσσα. Τι περιμένετε λοιπόν να κάνω;»!
Όπερ σημαίνει, πως θα καταψηφίσει τα τρία μνημόνια (εφαρμοστικοί νόμοι) συνεργασίας με τη “Βόρεια Μακεδονία” όταν έλθουν στη Βουλή, και για τα οποία έχει συμφωνήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ομόλογό του των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ!
Την περασμένη Κυριακή ο Αντώνης Σαμαράς ξαναχτύπησε, αυτήν την φορά μέσω της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” και στην οποία καταχωρήθηκε ένα υπό τύπου πολιτικό μανιφέστο! Το οποίο προσπαθεί να αγγίξει τις ευαίσθητες εθνικές χορδές μεγάλου ακροατηρίου της ΝΔ! Ένα πολιτικό μανιφέστο, καθαρτήριο των “εγκληματικών” πολλών πολιτικών λαθών του, που έβλαψαν ανεπανόρθωτα την Πατρίδα, πλήττοντας ταυτόχρονα και το δικό του πολιτικό υπόβαθρο!
Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει, πώς ο αντιμνημονιακός Αντώνης Σαμαράς, ως πρόεδρος της ΝΔ και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καταψήφισε το πρώτο Μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου και διέγραψε από την Κ.Ο της ΝΔ την Ντόρα Μπακογιάννη πού το ψήφισε;
Φέρνοντας και ψηφίζοντας το δεύτερο Μνημόνιο μετά το “ουδείς αναμάρτητος” πού δουλικά εκστόμισε προς την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ στις 24 Αυγούστου 2012;
Ποιος μπορεί να ξεχάσει, πώς μετέτρεψε την μοναδική ομόφωνη απόφαση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής (2010-2012) που επεξεργάστηκε το οικονομικό σκάνδαλο της πολυεθνικής γερμανικής εταιρείας Siemens, όπου καταλογιζόταν οικονομική ζημία του ελληνικού δημοσίου από τη Siemens με καταβολή – τουλάχιστον – 2 δις ευρώ, σε έναν Εξωδικαστικό Συμβιβασμό της τάξεως των 200 εκατομμυρίων ευρώ, που ουδέποτε τήρησε η Siemens;
Όταν η γερμανική εταιρεία δεσμευόταν για την διατήρηση του εργοστασίου της BSH (Bosch, Siemens, Pitsos) και των 600 εργαζομένων της και σήμερα έκλεισε ολοσχερώς το συγκεκριμένο εργοστάσιο;
Μέρες μπορούμε να μιλάμε για τα “εγκληματικά” πολιτικά λάθη της κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου!
Γι΄ αυτό πιστεύω, παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ώστε να αναλήψει πολιτικά, το πολιτικό του κεφάλαιο έχει οριστικά κλείσει, παρ΄ ότι προσωπικά συμφωνώ και τα όσα είπε και στις τρεις συνεντεύξεις στα παραπάνω αναφερόμενα Μέσα!
Ωστόσο η ζημιά που προκαλεί στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στη ΝΔ γενικότερα, εκτιμώ πως είναι πολύ μεγάλη και πιστεύω θα εκφραστεί στις προσεχείς εκλογές!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ