Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Αλέξης Τσίπρας: Η χώρα δεν έχει κυβέρνηση – Πανηγυρίζουν όταν ο υπόλοιπος κόσμος βρίσκεται σε θλίψη (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Καταθέτω ως βαθύτατη ανησυχία ότι ετούτη την κρίσιμη ώρα η χώρα δεν έχει κυβέρνηση”

► Άνθρωποι του υποκόσμου έχουν πλάτες στην εξουσία
► Η χώρα δεν έχει κυβέρνηση
► Η μοναδική χώρα στην οποία συνεχώς πανηγυρίζει η κυβέρνηση, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος βρίσκεται σε θλίψη και απελπισία

Την βαθύτατη ανησυχία του για την κατάσταση στην Ελλάδα όσον αφορά την πανδημία κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Kontra Channel.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραδέχτηκε ότι πρόκειται για μια «δύσκολη παγκόσμια συνθήκη», ωστόσο επέρριψε στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση την ευθύνη για το «λανθασμένο μοντέλο διαχείρισης της κρίσης που ακολουθούν», καθώς όπως είπε είμαστε η «μοναδική χώρα στην οποία συνεχώς πανηγυρίζει η κυβέρνηση, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος βρίσκεται σε θλίψη και απελπισία».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε, επίσης, ότι ο βασικός λόγος που εγκαλεί την κυβέρνηση από την αρχή είναι ότι «δεν έχει συναίσθηση του τι περνάει ο μέσος πολίτης και διαχειρίζεται την πανδημία με τρόπο επικοινωνιακό με μόνη στόχευση το επίπλαστο και πρόσκαιρο πολιτικό όφελος».

Άσκησε, δε, δριμεία κριτική στην κυβέρνηση όσον αφορά το lockdown, το οποίο χαρακτήρισε ως «τόσο αυστηρό», παραπέμποντας στους αριθμούς των κρουσμάτων με τους οποίους ξεκίνησε και τους σημερινούς αριθμούς και των διασωληνωμένων και όσων βρίσκονται σε λίστα αναμονής που είναι πολύ πιο υψηλοί.

Όπως υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας «η κυβέρνηση δεν πέτυχε σε τίποτα», ενώ εξέφρασε την ανησυχία του ότι «σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή έχει χαθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στους επιστήμονες», επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι «έχει χάσει τελείως τον έλεγχο».

Συγκεκριμένα, πρόσαψε στους ιθύνοντες ότι «εργαλειοποιούν την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και κρύβουν τις δικές τους αποφάσεις πίσω από την Επιτροπή», ενώ επανέλαβε το αίτημά του για δημοσιοποίηση των πρακτικών των συνεδριάσεων. Μάλιστα, έκανε λόγο για «πληροφορίες ότι η Επιτροπή ενίοτε δέχεται αφόρητες πιέσεις προκειμένου να παίρνει τις αποφάσεις που θέλει η κυβέρνηση».

«Καταθέτω ως μεγάλη και βαθύτατη ανησυχία το γεγονός ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη και στην επιστήμη και καταθέτω ως βαθύτατη ανησυχία ότι ετούτη την κρίσιμη ώρα η χώρα δεν έχει κυβέρνηση», τόνισε ο τέως πρωθυπουργός, περιγράφοντας μια «εικόνα χάους που εγκυμονεί κινδύνους».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και για τις απευθείας αναθέσεις, χαρακτηρίζοντας τη Σοφία Νικολάου «πρωταθλήτρια»! «Αν κάποια μέρα δεν κάνει απευθείας ανάθεση θα πρέπει να ανησυχεί ο κύριος Μητσοτάκης και να την πάρει τηλέφωνο να δει αν είναι καλά» σημείωσε καυστικά.

Και πρόσθεσε ότι οι αναθέσεις έγιναν σε εταιρείες φαντάσματα. «Δεν είναι όμως μόνο η Σοφία Νικολάου. Μία σειρά από υπουργεία ακολουθούν αυτήν την τακτική. Υπάρχουν αναθέσεις από τον Νότη Μηταράκη, υπάρχει η υπόθεση Cisco με την τηλεκπαίδευση».

 

 

SYNASPISMOS RIZOSPASTIKIS ARISTERAS,ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,ΣΥΡΙΖΑ,ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.,ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ,ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ,ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ,ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ