Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Σήμερα συμπληρώνονται 80 χρόνια από την Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανεξέλεγκτες ΜΚO και Επικίνδυνα παιχνίδια με τα εθνικά ζητήματα

Η πολυσυζητημένη HumanRights360 έχει ιδρυτή τον πρώην γενικό διευθυντή...

Ερντογάν, εσύ και η χώρα σου προκαλείτε ντροπή και αηδία στην ανθρωπότητα

Ερντογάν έφη «παρακολουθώ με «αηδία» την Ελλάδα». Σιγά ρε...

Η διαφθορά και η υποκρισία έφεραν στην εξουσία την Μελόνι και την επανάσταση γυναικών στο Ιράν

Γραφει ο Γιαννης ΝτάσκαςOι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης,των ΗΠΑ,της...

Ελληνική ρελάνς κόντρα στα σχέδια του Ερντογάν για το μεταναστευτικό

Η προκλητική ομιλία του Ερντογάν στην Γενική Συνέλευση του...

Φυτρώνουν ανεμογεννήτριες στα καμένα!

Μα ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι τις φωτιές τις...

Αιδώς αχρειοι βάρβαροι εγκληματίες ανα τους αιώνες

Επιμέλεια – Έρευνα από Μαρία Ρ. Λήθη των ιδίων κακών...

“Η χαμένη ευκαιρία της Προέδρου”

Πριν από λίγες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας είχε καλέσει...

Γιώργος Βενετσανος: Τα σημαντικά άσημα της Ελλάδος

Γραφει ο Γιώργος ΒενετσανοςΗ Πατρίδα μας έχει αρκετά πράγματα...

Οι αγροτικές εργασίες δεν είναι «ντροπή», σε αντίθεση με τα παράσιτα του Κολωνακίου

Στην θεμιτή τους πρόθεση εξεύρεσης θέματος γραφής των προς...

Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Η σημασία των Ιταλικών εκλογών για την Ευρώπη»

Η σημασία των ιταλικών εκλογών είναι καθοριστική για ολόκληρη...

Πλαφόν απο την Μεγάλη Βρετανία και την Ολλανδια σε ηλεκτρικό ρευμα και αεριο

Στην Ελλάδα ..ίσως στα καυσόξυλα.της Ιωάννας ΛιουταΗ Μεγάλη...

Γιώργος Βενετσανος: Κύριε Ερντογάν, σας ευχαριστούμε

Γραφει ο Γιώργος ΒενετσανοςΚύριε Ερντογάν σας ευχαριστούμεΑξιότιμε κύριε Πρόεδρε,...

Ελληνόφωνες ή ελληνικές πολιτικές;

Αν η Ελλάδα έχει κάποιο εχθρό, αυτός είναι εκείνος...

Ένα αξεπέραστο μήνυμα στο τέλος της Οδύσσειας

του Χρυσόστομου Τσιρίδη. .Από τον ΟΜΗΡΟ, ΓΕΝΑΡΧΗ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ Πολιτισμού.

Σταθερότητα-κανονικότητα και άλλα «αφηγήματα»

Γίνεται πολύς λόγος για την επάνοδο στην κανονικότητα και...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 80η ΕΠΕΤΕΙΟ
ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Συμπληρώνονται σήμερα ογδόντα χρόνια από την επίθεση που εξαπέλυσε τα χαράματα της 6ης Απριλίου 1941 το Γ΄ Ράιχ εναντίον της χώρας μας. Η Ελλάδα, μετά από τον ηρωικό και νικηφόρο αγώνα της στα βουνά της Αλβανίας, που σήμανε και την πρώτη νίκη των Συμμάχων εναντίον του Άξονα, βρέθηκε να πολεμά σε έναν άνισο αγώνα, ταυτόχρονα εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας και της φασιστικής Ιταλίας.
Μπορεί η υπεροπλία του Άξονα να λύγισε το κορμί της Ελλάδας, αλλά το φρόνημα του λαού μας παρέμεινε αδούλωτο, πιστό στις αξίες της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας. Ο παλλαϊκός ξεσηκωμός της Μάχης της Κρήτης έδωσε το σύνθημα για τη γέννηση της Εθνικής και Ευρωπαϊκής Λαϊκής Αντίστασης, που μαζί με τον αγώνα των Συμμάχων πέτυχαν τη συντριβή του Άξονα.
Ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε στη φαιά πανούκλα του ναζισμού – φασισμού και θυσιάστηκε όσο λίγοι λαοί. Ο λιμός της Κατοχής, αποτέλεσμα της συστηματικής λεηλασίας του πλούτου των Ελλήνων, οι μαζικές εκτελέσεις αμάχων, η εξολόθρευση της Εβραϊκής Κοινότητας, η καταναγκαστική εργασία, τα ανείπωτα βασανιστήρια στα οποία υποβλήθηκε ο λαός μας και η ολοσχερής καταστροφή της χώρας συνιστούν το Ολοκαύτωμα της Ελλάδας: ένα τερατώδες έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, στα όρια της γενοκτονίας.
Όμως, ογδόντα χρόνια μετά τη γερμανική εισβολή στην Ελλάδα, δεν έχει ακόμη αποδοθεί Δικαιοσύνη για τα αποτρόπαια ναζιστικά εγκλήματα εις βάρος του ελληνικού λαού. Οι μεταπολεμικές γερμανικές κυβερνήσεις επί δεκαετίες αψηφούν προκλητικά τις απαράγραπτες και θεμελιωμένες στο Δίκαιο και την Ιστορία υποχρεώσεις τους έναντι της Ελλάδας (αποζημιώσεις στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, επανορθώσεις για την λεηλασία και καταστροφή της χώρας, επιστροφή του κατοχικού δανείου και των αρχαιολογικών θησαυρών). Τριάντα ένα χρόνια μετά την ενοποίηση της Γερμανίας, η ΟΔΓ συνεχίζει να καταπατά ακόμη και την ίδια της την υπογραφή στη Συνθήκη του Λονδίνου του 1953, χρησιμοποιώντας εξοργιστικά πολιτικά και νομικά τεχνάσματα.
Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται κλιμάκωση της ανάλγητης και αλαζονικής συμπεριφοράς της γερμανικής κυβέρνησης εις βάρος της Ελλάδας. Αντί η ΟΔΓ να αναλάβει, ως οφείλει καθώς είναι ο καθολικός διάδοχος του Γ΄ Ράιχ, την ηθική, πολιτική, νομική και ιστορική της ευθύνη για την πρωτοφανών διαστάσεων βία, ληστεία και τρομοκρατία της ναζιστικής Γερμανίας εις βάρος του ελληνικού λαού, απαντά προκλητικά ότι, τάχα, «το θέμα έχει οριστικά κλείσει». Ισχυρισμός παντελώς αβάσιμος και ατεκμηρίωτος, που έρχεται σε πλήρη αντίφαση με προγενέστερη επιχειρηματολογία της ίδιας της ΟΔΓ και καταρρίπτεται ακόμη και από τα πορίσματα της επιστημονικής υπηρεσίας της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής. Και, παράλληλα, με το δούρειο ίππο των πρωτοβουλιών ψευδεπίγραφης «ελληνογερμανικής συμφιλίωσης» επιχειρεί να αλώσει τις ψυχές των νέων μας, να αναθεωρήσει την Ιστορία και να υπονομεύσει τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.
Ωστόσο, η πρόσφατη συζήτηση στη γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι, παρά το πέπλο σιωπής που δημιούργησε η επί δεκαετίες αδιαλλαξία της Γερμανίας και η αναβλητικότητα ή και αβελτηρία των ελληνικών κυβερνήσεων, το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών δεν έχει κλείσει! Οι ελληνικές αξιώσεις παραμένουν «νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες». Ο αγώνας του κινήματος διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, που έχει πλέον ισχυρά ερείσματα και στη Γερμανία, αρχίζει να αποφέρει καρπούς.
Η γερμανική κυβέρνηση οφείλει να μη λησμονεί, όπως την καλούσε επί δεκαετίες ο Μανώλης Γλέζος, ότι η Αντίσταση και η θυσία της Ελλάδας συνέβαλε καθοριστικά στην λύτρωση της Ευρώπης – και της ίδιας της Γερμανίας – από τον ναζιστικό ζυγό. Η ΟΔΓ οφείλει να αντιληφθεί ότι το ζήτημα των γερμανικών οφειλών δεν μπορεί να κλείσει μονομερώς. Η επίμονη άρνησή της θα συνεχίσει να τραυματίζει τις σχέσεις των δύο χωρών μέχρι τη δίκαιη και οριστική διευθέτηση του ζητήματος. Επιπλέον, καλούμε τη γερμανική κυβέρνηση να σταματήσει το επικίνδυνο εγχείρημα αναθεώρησης της Ιστορίας και σχετικοποίησης των ναζιστικών εγκλημάτων.
Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να υλοποιήσει την ρητή εντολή της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων της 17ης Απριλίου 2019 και να προχωρήσει, χωρίς άλλη αναβολή, στις απαιτούμενες ενέργειες για τη δικαίωση της Ελλάδας (κατάργηση του άρση του άρθρου 923 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας καθώς και του δικαστικού ενσήμου για τις αναγνωριστικές αγωγές των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, προσφυγή στα διεθνή δικαστήρια κ.α.). Οφείλει, επίσης να αποσυρθεί από τη συμμετοχή, στήριξη και παντός τύπου διευκόλυνση που παρέχει στις γερμανικές, νεοαποικιοκρατικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες της ΟΔΓ («Ελληνογερμανική Συνέλευση», «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον», «Ελληνογερμανικό ίδρυμα Νεολαίας», κ.α.). Η διείσδυση του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας στην ελληνική εκπαίδευση μέσω του προγράμματος «MOG / Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα» συνιστά προσβολή για την Αντίσταση και τη θυσία της Ελλάδας. Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την υλοποίηση του προγράμματος αυτού στα σχολεία της χώρας μας. Επαναλαμβάνουμε, για μία ακόμη φορά, ότι επιθυμούμε την φιλία και συνεργασία με τον γερμανικό λαό και γι’ αυτήν αγωνιζόμαστε. Φιλία και συνεργασία, όμως, πραγματική, που μπορεί να εδραιωθεί μόνο στα στέρεα θεμέλια της ιστορικής μνήμης, του αμοιβαίου σεβασμού και της Δικαιοσύνης.
Καλούμε τον ελληνικό λαό να αγωνιστεί για την προάσπιση της ιστορικής μνήμης και της εθνικής μας αξιοπρέπειας και για την ανάδειξη της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών ως κορυφαίου εθνικού ζητήματος, σε πείσμα όσων με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το υπονομεύουν.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δίκαια της πατρίδας και του λαού μας ανυποχώρητα! Mε σθένος, ενότητα, μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα! Μέχρι τη νίκη!
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ
ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
https://esdoge.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σαλος με το ξέσπασμα του Νίκου Μουρατιδη για την σειρά Γλυκάνισος του Σκαι

Λοιπόν Βλέπω μια μειονότητα από φασίστες, ρατσιστές και αμόρφωτους ηλίθιους...

Άφησε άφωνη την Κατερίνα Καινουργιου η Μαρια Σοκαλη οταν ειπε πως στα 78 της ειναι...

Υπήρξε μια απο τις πιο γοητευτικές κύριες του Ελληνικού...

Έσπασε στο ξύλο τον νταή αστυνομικο πατέρα του επειδή κακοποιούσε την μητερα του

Τα συσσωρευμένα οικογενειακά προβλήματα από τις συχνές εκρήξεις θυμού...

Μόλις 57 χρόνων, έφυγε αιφνιδίως απο τη ζωη – Την βρήκε σωριασμένη στο πάτωμα η...

Άλλος ένας αιφνίδιος θανατος, μιας 57χρονης γυναίκας. Η τραγωδία...

Σάλος με τα δελτία ειδήσεων στην Αλβανία και τις καλλίγραμμες παρουσιάστριες τους

Σε μια εποχή που οι ειδήσεις δεν βλέπονται, στην Αλβανία κάποιο καναλι σκέφτηκε να προσφέρει ένα αλλου είδους θέαμα στο κοινό.

Σάλος στο Instagram με την απάντηση της Δούκισσας Νομικού στον ΑΝΤ1

“Ευχαριστώ τον ΑΝΤ1 που σεβάστηκε την επιθυμία μου να...

Σάλος με την απάντηση του Μακη Τριανταφυλλοπουλου στην Κεραμεως

30 κορυφαία αμερικανικά ΑΕΙ έρχονται τον Νοέμβριο στη χώρα μας. Στόχος: η Ελλάδα φάρος εκπαίδευσης που θα προσελκύει φοιτητές από όλον τον κόσμο.

Νεκρός ο επιχειρηματίας Δημήτρης Αλεξιου σε τροχαιο

Ο Δημήτρης Αλεξίου, γνωστός επιχειρηματίας στην Πάτρα, ήταν ο...