Η εθνική ταπείνωση στην Λιβύη βαρύνει το Μαξίμου και όχι το ΥΠΕΞ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Λιβύη που κατέληξε σε εθνική ταπείνωση, δεν είχε προετοιμαστεί από τον Νίκο Δένδια και το υπουργείο εξωτερικών, αλλά από το μέγαρο Μαξίμου, του σύμβουλος του πρωθυπουργού και το ενέκρινε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Λίβυο ομόλογό του, τον πρωθυπουργός της Μεταβατικής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά πριν από το ταξίδι, και άγνωστο πως, ένιωσε βέβαιος πως θα μπορούσε ακόμα και να αποσπάσει δέσμευση για την ακύρωση του παράνομου συμφώνου Τουρκίας – Λιβύης.

Αντίθετα, ο Νίκος Δένδιας που ξέρει να αποφεύγει τις κακοτοπιές, ήταν κάθετα αντίθετος στην όλη διαδικασία, διότι ο ίδιος δουλεύει μεθοδικά όπως αποδείχτηκε και με την Αίγυπτο, και δεν κάνει την τελική κίνηση εάν δεν είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά, έχοντας την διαβεβαίωση του πρωθυπουργού δέχτηκε να γίνει το ταξίδι που κατέληξε σε μία ύψιστη προσβολή προς την πατρίδα μας.

Δεν έχει προηγουμένως τα διπλωματικά χρονικά, πρωθυπουργός που προκαλεί ομόλογό του και μάλιστα από θεωρητικά πολύ ισχυρότερη χώρα, να επιβεβαιώνει πως οι συνήγοροι στην απειλή κατά αυτής της χώρας! Διότι ο Λίβυος υπηρεσιακός μάλιστα πρωθυπουργός, ξεκαθάρισε πως θεωρεί το παράνομο μνημόνιο το οποίο απειλεί την ελληνική εθνική κυριαρχία, ωφέλιμο για την Λιβύη! Αυτό πρακτικά συνιστά πρόκληση πολέμου. Όταν δηλαδή ο ηγέτης μιας χώρας θεωρεί την κατάληψη εθνικής κυριαρχίας μιας άλλης χώρας, γιατί αυτό είναι το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, κατάληψη ελληνικής εθνικής κυριαρχίας και μάλιστα κυρίως από την πλευρά της Λιβύης, ως ωφέλιμο για την πατρίδα του, τότε καθίσταται εχθρός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν, διότι δεν υπάρχει περίπτωση να διέπραξε τέτοιο εθνικό έγκλημα εις γνώση του, θα πρέπει να καρατομήσει άμεσα όσους τον έσυραν σε αυτό το τραγικό λάθος. Διότι είναι ένα σφάλμα με απρόβλεπτες συνέπειες για την πατρίδα μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ