7/04/2021

Χέρια που απλώνονται σε γέροντες, πρέπει να σπάνε. Πόσες φορές να το πούμε;

Στα δίχτυα των αστυνομικών αρχών πιάστηκαν τρείς κακοποιοί, μέλη αδίστακτης σπείρας, που εισέβαλαν σε σπίτια, στα Μεσόγεια Αττικής, όπου ζούσαν ηλικιωμένοι  τους οποίους ακινητοποιούσαν με χρήση βίας και απειλή μαχαιριού.
Έχουμε γράψει πολλές φορές εδώ στο Ολυμπία ότι εγκλήματα κατά ηλικιωμένων,  κατά γερόντων, συνιστούν τον ορισμό των ρατσιστικών εγκλημάτων. Τα θύματα επιλέγονται ακριβώς λόγω της αδυναμίας τους να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. Άρα, τα θύματα στοχοποιούνται επειδή ανήκουν σε συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα. Εάν δεν είναι αυτό ρατσιστικό έγκλημα, τότε ποιο είναι;

Ο νομοθέτης πρέπει επιτέλους να νομοθετήσει δρακόντειες ποινές για όσους τολμούν να απλώνουν χέρια πάνω σε γέροντες και γερόντισσές. Τέτοιες ποινές που κυριολεκτικά θα σπάνε αυτά τα βεβηλα και άνανδρα χέρια.

Οι κλοπές είχαν γίνει σε σπίτια σε Κορωπί, Γέρακα, Ανθούσα, ενώ οι συλλήψεις έγιναν στις περιοχές της Παιανίας, Ζεφυρίου και Αχαρνών Αττικής, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης. Οι συλληφθέντες είναι τρία άτομα ηλικίας 33, 19 και 20 ετών, ενώ συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι δύο ακόμα άτομα, που έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται. Όλοι τους παρίσταναν τους αστυνομικούς προκειμένου να φθάσουν στον τόπο δράσης τους ανενόχλητοι.
Με βάση την έρευνα η εγκληματική οργάνωση συστάθηκε τουλάχιστον τον Δεκέμβριο και είχε συνεχή δράση αποκομίζοντας μεγάλο περιουσιακό όφελος.

Ως προς τον τρόπο δράσης της συμμορίας, τα μέλη της, απογευματινές και βραδινές ώρες, «εφορμούσαν» από περιοχές της Δυτικής Αττικής (Ζεφύρι, Μενίδι) και πήγαιναν ως επί το πλείστον, σε συγκεκριμένους οικισμούς στο Κορωπί Αττικής.
Στην εν λόγω περιοχή, διασκορπίζονταν και περιφέρονταν πεζή, αναζητώντας σπίτια όπου διαμένουν ηλικιωμένα άτομα.
Μόλις εντόπιζαν το θύμα τους, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με χειρουργικές μάσκες και κουκούλες και φορώντας γάντια στα χέρια, παραβίαζαν σημεία εισόδων των σπιτιών, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων και εισέρχονταν σε αυτές.

Στις περιπτώσεις των ληστειών, συμπεριφέρονταν με ιδιαίτερη σκληρότητα στους ηλικιωμένους παθόντες, τους οποίους ακινητοποιούσαν είτε με χρήση σωματικής βίας είτε απειλώντας τους με μαχαίρια και ενώ ένας από τους δράστες τους επιτηρούσε, οι υπόλοιποι ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ