Απάντηση στον κ. Γεωργιάδη…Τεχνικές προδιαγραφές των self test : “Τα test να παρέχονται είτε σε ατομική είτε σε συσκευασία περισσότερων τεμαχίων…”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επειδή ακούγονται και γράφονται διάφορα για τις συσκευασίες των rapid self test…

Άδωνις Γεωργιάδης :«Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο άλλη συσκευασία από αυτή των 25 τεμαχίων. Υπάρχουν στη Γερμανία ατομικά που πωλούνται με αρκετά χρήματα. Τα δωρεάν self test είναι σε εικοσιπεντάδες σε όλο τον πλανήτη. Ήταν σε πλήρη γνώση των φαρμακοποιών», δήλωσε στον ΣΚΑΙ και συμπλήρωσε ότι όλα αυτά ήταν αναρτημένα στον διαγωνισμό που έτρεξε.

Ας δούμε τι προβλέπουν οι τεχνικές προδιαγραφές των self test…

“Τα test να παρέχονται είτε σε ατομική είτε σε συσκευασία περισσότερων τεμαχίων…”

Screenshot 2021 04 07 ΕΣΔΓ46ΜΤΛΒ ΛΙΓ

Screenshot 2021 04 07 ΕΣΔΓ46ΜΤΛΒ ΛΙΓ1

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤ ́ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Το προς προμήθεια είδος απαιτείται:  

1.Να ανιχνεύει αντιγόνο SARS-CoV-2

2.Να εκτελείται σε δείγματα σιέλου ή ρινικού επιχρίσματος

3.Να μπορεί να υπάρχει μακροχρόνια φύλαξη (πλέον των 2 μηνών) σε συνθήκες θερμοκρασίας δωματίου (5 με 30 βαθμοί Κελσίου)

4.Η εκτέλεση και ολοκλήρωση της δοκιμασίας (test) να γίνεται αποκλειστικά με εξοπλισμό, που διατίθεται στη συσκευασία (kit) ώστε να μπορεί κάθε δοκιμασία (test) να διατεθεί και να γίνεται οπτική ανάγνωση των αποτελεσμάτων χωρίς συνοδό εξοπλισμό.

5.Τα test να παρέχονται είτε σε ατομική είτε σε συσκευασία περισσότερων τεμαχίων ώστε να είναι επιδεκτικά ατομικής διανομής (πχ χωρίς να είναι αναγκαίος ο διαμοιρασμός διαλυμάτων από τον χρήστη).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ