Τα Wikileaks εμπλέκουν τον νυν Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Μητσοτάκη σε διαρροή πληροφοριών στην Τουρκία το 2010

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

netakias.com

Διαβάσαμε την είδηση στο militaire.gr ότι έρχεται νέο σοκ για την κυβέρνηση η αποκάλυψη από τα wikileaks, σύμφωνα με την οποία υπήρξε διαρροή εμπιστευτικής έκθεσης για την Τουρκία από τον νυν Εθνικής Ασφαλείας την εποχή που ήταν Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ τον Απρίλιο του 2010.Φυσικά και περιμένουμε με ανυπομονησία την απάντηση της κυβέρνησης σε αυτές τις καταγγελίες του militaire.gr

ntokos email 696x399 1

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποιούν τα Wikileaks και δημοσίευσε το militaire.gr,  νυν ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, το 2010 διέρρευσε μέσω προσωπικού του mail στην Τουρκική Πρεσβεία στην ΕΕ στις Βρυξέλλες, αδημοσίευτη έκθεση. Να σημειωθεί βεβαίως ότι κάποια στοιχεία της έκθεσης δημοσιεύθηκαν λίγο αργότερα, που αλλού, στο ΕΛΙΑΜΕΠ.

Συντάκτης της έκθεσης ήταν ο Έλληνας καθηγητής του πανεπιστημίου Μπιλκέντ της Άγκυρας και στέλεχος του ΕΛΙΑΜΕΠ Ιωάννης Γρηγοριάδης. Ποιος είναι αυτός; Για όσους διαβάζουν netakias.com (Μεγίστη ανευθυνότητα και αδικαιολόγητα υπέρμετρη αισιοδοξία 23/01/2011) θα τον θυμούνται για το αιχμηρότατο άρθρο εναντίον όσων ασκούν έντονη κριτική στην εξωτερική πολιτική του Κώστα Σημίτη, που σήμερα συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ήταν στο δόγμα που οδήγησε στα Ιμια (Ίμια: Το παρασκήνιο και η Siemens), τις γκρίζες ζώνες, στους S-300, την πολιτική των σεισμών, την παράδοση του ικέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν και τέλος την συμφωνία της Μαδρίτης με την οποία η Τουρκία απέκτησε επιχειρήματα για να βάλει πόδι στο Αιγαίο, για την οποία ακόμη κι ο ίδιος ο Πάγκαλος είχε παραδεχθεί, ότι οι “μεγάλες χώρες κάνουν υποχωρήσεις, για το καλό της ειρήνης (σ.σ.βεβαίως βεβαίως)”. κάτι που όμως δεν είδαμε από την Τουρκία

ΕΛΙΑΜΕΠ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

Συνεχίζοντας στο militaire.gr διαβάζουμε ότι η διαρροή της, το 2010, αποδίδεται στον νυν Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού. Στην έκθεση δίνονται κατευθύνσεις στην Άγκυρα για το πως μπορούν να συνυπάρξουν οι απόψεις Νταβούτογλου, οι περιφερειακές φιλοδοξίες της Άγκυρας και η ένταξη στην ΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ Μιχάλης Ιγνατίου: Αποκαλύψεις-σοκ για το μέγα όνειδος και την προδοσία Σημίτη στη Μαδρίτη με το «γκριζάρισμα του Αιγαίου»

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα   της Τουρκικής Πρεσβείας στην ΕΕ στις Βρυξέλλες με ημερομηνία 29 Απριλίου 2010 που έφτασε στον γαμπρό του Ερντογάν αναλύεται η έκθεση του κ. Γρηγοριάδη και στο τέλος γίνεται μία ιδιαίτερη αναφορά στις συμβουλές που δίνει η έκθεση στην τουρκική ηγεσία για το πως να επιδιώξει τις περιφερειακές της φιλοδοξίες και το «δόγμα Νταβούτογλου» κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της ένταξης στην ΕΕ.

Πληροφορίες:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ