Ο τζιχαντιστής από τη Θράκη που απειλεί την Ελλάδα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Εμφανίζεται ως Τούρκος της δυτικής Θράκης και συγκεκριμένα ως υιός μετανάστη από τη Θεσσαλονίκη την οποία χαρακτηρίζει «πατρίδα» του.

Προωθεί συστηματικά την αυτονόμηση της δυτικής Θράκης, νοσταλγώντας τον Αχμέτ Σαδίκ και τον Κεμάλ Ατατούρκ. Μάλιστα, αναρτά συχνά εικόνες με τον Λευκό Πύργο, στην κορυφή του οποίου υψώνεται μια μεγάλη τουρκική σημαία.

%CF%866 batuhan west thrace 005

%CF%868 batuhan west thrace 009 1

Ο Batuhan Gocer έχει έντονη παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα, υβρίζοντας και προκαλώντας συχνά τους Ελληνες χρήστες, ενώ σε διαδοχικές δημοσιεύσεις του χλευάζει από την Καταστροφή της Σμύρνης μέχρι τους νεκρούς των Ιμίων. Σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές και γεμάτες μίσος αναφορές του για την Ελλάδα λέει: «Είστε τα κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης. Αν θέλετε η ιστορία να επαναληφθεί, είναι πολύ απλό για εμάς. Για άλλη μια φορά ο στρατός σας θα νιώσει να σας πατούν οι μπότες των στρατιωτών μας. Η Θεσσαλονίκη θα ανακαταληφθεί» δήλωνε πρόσφατα. Πρόσφατα πάλι, σε τόνο ίσως προειδοποιητικό (;), ευχόταν καλή τύχη στην Ελλάδα με τους χιλιάδες Σύρους στα νησιά και στην ενδοχώρα. «Από την Κωνσταντινούπολη μέχρι την Κύπρο και τα Ιμια η Ελλάδα γνωρίζει διαδοχικές ήττες από την Τουρκία» αναφέρει σε άλλη ανάρτησή του.

%CF%86 17 batuhan west thrace 017

Πάντως, σε εικόνες τις οποίες ο ίδιος αναρτά δεν θυμίζει Τούρκο στρατιώτη ή στέλεχος «ανθρωπιστικών αποστολών» στη Συρία, όπως αφήνει να εννοηθεί. Φωτογραφίες του με τον ίδιο να κρατά πολεμικά τυφέκια, μεταξύ δεκάδων άλλων ενόπλων, άλλοτε υπό την προστασία του FSA και άλλοτε με τη σημαία της Τουρκίας, δεν πείθουν κανέναν ότι πρόκειται για άτομο το οποίο κρατά κλάδο ελαίας. Σε μια από αυτές τις εικόνες φέρει όπλα σε περιοχή της Αφρίν της Συρίας, περιοχή στην οποία τουρκόφιλοι τζιχαντιστές από κοινού με τον τουρκικό στρατό προέβησαν σε εθνοκάθαρση κατά των Κούρδων και άλλων μειονοτήτων, όπως οι Γιαζίντι και οι Ασσύριοι, ενώ σε άλλες εικόνες εμφανίζεται από το Τουρκμενιστάν μέχρι την Ιντλίμπ.

Κατά σατανική σύμπτωση, στην Αφρίν την ίδια περίοδο βρισκόταν και διάσημος στη Μέση Ανατολή τζιχαντιστής, τον οποίο συχνά ο τουρκικός Τύπος εγκωμιάζει ως τον «εφιάλτη του Ασαντ». Πάντως, ο νεαρός Batuhan Gocer σε οργανόγραμμα των Γκρίζων Λύκων αναφέρεται ως ο νούμερο 2 στη διοίκηση της οργάνωσης στα Αδανα και συγκεκριμένα ως ο 2ος πρόεδρος.

%CF%863 batuhan west thrace 002

Την περασμένη Παρασκευή, 2 Απριλίου ανάρτησε εικόνα στην οποία εμφανίζεται ο ίδιος με τον τζιχαντιστή Suhail Muhammad Hamoud, διάσημο στη Μέση Ανατολή ως «Abu Tow», ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις σε τουρκική εφημερίδα ανακοίνωσε ότι αν τους διατάξει η Τουρκία, οι ειδικές δυνάμεις τζιχαντιστών θα επιτεθούν στην Ελλάδα. 

«Είμαστε έτοιμοι»

Πριν από την έναρξη του συριακού εμφύλιου πολέμου, ο Suhail Muhammad Hamoud υπηρετούσε τον στρατό της Συρίας. Ηταν υπολοχαγός του 46ου Συντάγματος όπου εκπαιδεύτηκε στους αντιαρματικούς πυραύλους. Το 2011 εγκατέλειψε τον συριακό στρατό και εντάχθηκε στην ένοπλη αντιπολίτευση. Η πολεμική εμπειρία την οποία απέκτησε στους αντιαρματικούς πυραύλους και τα πλήγματα που κατάφερε κατά τη διάρκεια ενόπλων συγκρούσεων με μονάδες του στρατού της Συρίας οδήγησαν τους συντρόφους του να του αποδώσουν το προσωνύμιο «Abu Tow» και με αυτό να γίνει διάσημος στη Μέση Ανατολή.

%CF%867 batuhan west thrace 006

Φέρεται ότι έχει καταστρέψει περισσότερους από 70 στόχους, εκ των οποίων περίπου 60 με πυραύλους TOW. Εχει καταστρέψει δεξαμενές, αεροσκάφη, τεθωρακισμένα, οχήματα μεταφοράς προσωπικού, οπλικά συστήματα κ.ά. Προτού ενταχθεί στη σουνιτική ένοπλη οργάνωση φιλότουρκων τζιχαντιστών, Faylaq al-Sham την οποία εκτιμάται ότι υπηρετούν 8.500-10.000 φανατικοί ισλαμιστές, οργάνωση σε ανοιχτή συμμαχία με την Τουρκία, την ένοπλη αντιπολίτευση στη Συρία, το Ισλαμικό Μέτωπο, τον στρατό των Μουτζαχεντίν, την Αλ Κάιντα (μέσω της Jaysh Al Fateh στην οποία συμμετείχε) και την Ταχρίρ Αλ Σάμ, «θήτευσε» σε μια σειρά άλλων ενόπλων ισλαμιστικών οργανώσεων με συμμαχίες σε οργανώσεις τουρκμένων τζιχαντιστών, την Αλ Νούσρα, την Αχράρ αλ Σαμ, τον Free Idlib Army κ.ά.

«Ο εφιάλτης του Ασαντ»

Συχνά είναι τα εγκωμιαστικά σχόλια του τουρκικού Τύπου για τον Αμπού Τόου ως «ο φόβος και ο τρόμος των πιλότων της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας» και «ο εφιάλτης για τις πιο κρίσιμες υποδομές του Ασαντ». «Απήχθη» από την Αλ Νούσρα, όμως αφέθηκε μυστηριωδώς ελεύθερος, είναι καταζητούμενος από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας, ενώ τον Μάρτιο του 2020 επιβίωσε από έκρηξη βόμβας, η οποία είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητό του.

Μετά τον διάσημο τζιχαντιστή Αμπντέλ Μπασέλ αλ Σαρούτ, ο οποίος είχε γίνει πρόσωπο-σύμβολο των τζιχαντιστών της Συρίας και προωθούσε την ένωση όλων των τζιχαντιστικών οργανώσεων εναντίον των χριστιανών, ο Abu Tow σήμερα είναι ο πιο δημοφιλής «μαχητής» στις οργανώσεις των φανατικών ισλαμιστών. Πρόσφατα δε ο Abu Tow εξήρε την αγωνιστικότητα μελών μεγάλης τζιχαντιστικής φατρίας, ορισμένοι εκ των οποίων πρόσφατα εθεάθησαν στην Ευρώπη.

«Εχουμε χρέος στην Τουρκία»

Πριν από μερικούς μήνες με δηλώσεις του σε τουρκική εφημερίδααπείλησε ανοιχτά την Ελλάδα, λέγοντας ότι αν τους διατάξει η Τουρκία οι ειδικές δυνάμεις τζιχαντιστών δεν θα διστάσουν να επιτεθούν, καθώς χρωστάνε μεγάλη χάρη στην Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί οι τζιχαντιστές της Συρίας θεωρούν την Τουρκία «απελευθερώτρια δύναμη της Συρίας». Σε ένα ρεπορτάζ με τίτλο «Θα πολεμήσουμε στο πλευρό της Τουρκίας εναντίον των Ελλήνων» η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η Ευρώπη και όσοι την υποστηρίζουν προσπαθούν να αποτρέψουν την Τουρκία από τα δικαιώματά της στην ανατολική Μεσόγειο, φτάνοντας την Τουρκία στο χείλος του πολέμου μετά τις προκλητικές προσπάθειες της Ελλάδας.

%CF%864 batuhan west thrace 003

Μάλιστα, ο Abu Tow δηλώνει: «Με χαρά θα πάμε στα σύνορα με την Ελλάδα».Και στέλνοντας μήνυμα στους μαχητές του, τόνισε: «Οφείλουμε πίστη στην Τουρκία. Αν μας πουν ότι ήρθε η ώρα να ξεπληρώσουμε αυτό το χρέος, η απάντησή μας θα είναι “ναι”».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ