Ας ενημερώσει κάποιος την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι δολοφονήθηκε δημοσιογράφος στην Χώρα της (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έχει προκαλέσει σοκ και θλίψη στον δημοσιογραφικό και όχι μόνο κόσμο.

«Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει την ελευθερία. Και η ελευθερία του Τύπου ίσως είναι η πιο ιερή από όλες. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται με ασφάλεια», έγραψε στο Twitter η πρόεδρος της Κομισιόν.

Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια απεχθής, δειλή πράξη», τόνισε μέσω των social media η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν σχολιάζοντας -στα ελληνικά- την εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραΐβάζ.

«Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει την ελευθερία. Και η ελευθερία του Τύπου ίσως είναι η πιο ιερή από όλες. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται με ασφάλεια», πρόσθεσε ακόμη η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και κατέληξε λέγοντας πως «οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ.  Ελπίζω οι εγκληματίες να προσαχθούν σύντομα στη δικαιοσύνη».

Να αποσαφηνιστεί εάν η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σχέση με τη δουλειά του ζητεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Συγκεκριμένα ο Νταβίντ Σασσόλι αναφέρει:  «Συντετριμμένος από την είδηση της δολοφονίας του Έλληνα δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Οι έρευνες πρέπει να αποσαφηνίσουν επειγόντως εάν η δολοφονία συνδέεται με τη δουλειά του. Τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του».

Την απονομή δικαιοσύνης για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ζητεί η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βιέρα Γιούροβα.  «Είμαι βαθιά σοκαρισμένη μετά τις αναφορές ότι ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ πυροβολήθηκε στη Αθήνα. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια και τους συναδέλφους του.Πρέπει να απονεμηθεί δικαιοσύνη και η ασφάλεια των δημοσιογράφων πρέπει να εγγυηθεί».

«Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ στην Ελλάδα σήμερα είναι μια τραγική υπενθύμιση ότι η δημοσιογραφία είναι ένα επικίνδυνο επάγγελμα στην Ευρώπη», σημειώνει η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς. Η κ. Μιγιάτοβιτς καλεί τις Αρχές «να ερευνήσουν επειγόντως και πλήρως αυτό το έγκλημα και να διασφαλίσουν ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν».

Νωρίτερα, δήλωση για τη στυγνή δολοφονία του δημοσιογράφου έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Η δήλωση της κυρίας Πελώνη έχει ως εξής: «Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μας σόκαρε όλους. Οι αρχές διερευνούν ήδη την υπόθεση, προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Στους οικείους του εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα ειλικρινή συλληπητήριά μας».

Την άμεση διαλεύκανση της δολοφονίας ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.  «Για ακόμη μια φορά το τελευταίο διάστημα, γινόμαστε μάρτυρες μιας δολοφονίας μέρα μεσημέρι. Αυτή τη φορά, του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, που έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας έξω από το σπίτι του, στον Άλιμο. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που επί των ημερών του έχουμε δει αυτή τη πρωτοφανή έκρηξη βαριάς εγκληματικότητας, οφείλει να πράξει το αυτονόητο: Να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση και να φέρει τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης».

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι με τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ», τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγης, Παύλος Χρηστίδης. «Αποτελεί χτύπημα στη Δημοκρατία. Η υπόθεση αυτή πρέπει να διαλευκανθεί το συντομότερο δυνατό», κατέληξε.

«Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί μια αποτρόπαια πράξη, της οποίας οι δράστες και τα κίνητρα χρειάζεται άμεσα να διερευνηθούν και να αποκαλυφθούν. Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Στον τόπο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, μετέβη η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου. Αφού εξέφρασε τη συντριβή της για την εν ψυχρώ δολοφονία, επισήμανε ότι υπάρχουν άλλοι 6.000 δημοσιογράφοι για να ερευνήσουν και να δώσουν απαντήσεις. Το θέμα της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει λάβει μεγάλη έκταση και στα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, μεταξύ των οποίων το Reuters.

Απούσα η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ας την ενημερώσει κάποιος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ