5/05/2021

Αποφασισμένος να κυνηγήσει τους ισλαμοφασίστες στα πέρατα της γης ο πρόεδρος Σίσι

Απορρίφθηκε αγωγή που ζητούσε την ανάκληση της αιγυπτιακής υπηκοότητας των ηγετών της Αδελφότητας και των οπαδών τους στην Τουρκία από το Διοικητικό Δικαστήριο.   FB390829 1AA1 4640 85A6 D1ADC479B5CC

Συγκεκριμένα το δικαστήριο  απέρριψε την αγωγή για ανάκληση της αιγυπτιακής ιθαγένειας από ορισμένους ηγέτες της ομάδας «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» και της αντιπολίτευσης που κατοικούν στην Τουρκία, σύμφωνα με αιγυπτιακό δημοσίευμα.

Η αγωγή καλούσε τις αρχές να ανακαλέσουν την αιγυπτιακή ιθαγένεια ορισμένων ηγετών της αντιπολίτευσης και του πρώην υπουργού επενδύσεων κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας του πρώην Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Η αγωγή ανέφερε ότι «οι ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και της Ισλαμικής Ομάδας στο εξωτερικό φοβούνται διώξεις, ειδικά επειδή για την συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις εναντίον τους, γεγονός που τους οδηγεί να προσπαθήσουν να αποκτήσουν τις εθνικότητες άλλων χωρών που τους εγγυώνται την ελευθερία κίνησης στο εξωτερικό χωρίς να διώκονται».

Και συνέχισε: «Η τουρκική ιθαγένεια είναι το πιο κοντινό βήμα στο οποίο καταφεύγουν οι ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και της Ισλαμικής Ομάδας, ειδικά κατά την πρόσφατη περίοδο, μετά τη σύλληψη και την κράτηση ορισμένων συμμάχων τους από τις αρχές των ευρωπαϊκών χωρών για την έκδοση τους έπειτα από  δικαστικές αποφάσεις, και ορισμένοι από αυτούς είχαν την εθνικότητα άλλων χωρών».

Τα τελευταία χρόνια, έγιναν περισσότερες τροποποιήσεις στους νόμους περί ιθαγένειας με στόχο τους Αιγύπτιους αντιφρονούντες με το πρόσχημα της τρομοκρατίας.

Rassd News

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ