Αθλια στάση του Λίβυου πρωθυπουργού απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη – Εθνικος κίνδυνος για την Ελλάδα η σχέση Λιβυης – Τουρκίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιόνι της Τουρκίας και του Ερντογαν η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Λιβυης και το ταξίδι του Λίβυου πρωθυπουργού στην Τουρκια ειναι πλέον απόδειξη για το πόσο υψηλού ρίσκου ήταν το αντίστοιχο ταξίδι του Κυριακου Μητσοτακη στη Λιβυη λίγες μέρες πριν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε καμιά δουλειά να επισκεφθεί τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό την ώρα που ο τελευταίος δεν είχε  δεσμευθεί ότι θα ακυρώσει το παράνομο μνημόνιο Λιβύης – Τουρκίας. Τελικά τα πράγματα αποδείχτηκαν πολύ χειρότερα και ισοδυναμούν με τεράστια αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας, αλλά και μέγα εθνικό κίνδυνο στα νότια σύνορα μας.

Από τα επίσημα συμπεράσματα των επαφών που είχε η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Λιβύης με την τουρκική κυβέρνηση, έχουμε την πλήρη αποδοκιμασία των τριών συνθηκών που είχε θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την εξομάλυνση των σχέσεων Ελλάδας – Λιβύης, καθώς η υπηρεσιακή κυβέρνηση εμμένει και υποστηρίζει το παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο και αρνείται να διώξει τον τουρκικό στρατό και τους ισλαμιστές μισθοφόρους από την χώρα ενώ παράλληλα θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την εμπλοκή των τουρκικών εταιρειών στην ανοικοδόμηση της Λιβύης.

Μετά από αυτό, θα έπρεπε άμεσα να κλείσουμε την πρεσβεία μας στην Λιβύη. Διότι η επανεκκίνηση των διπλωματικών σχέσεων με τον νότιο γείτονα μας, υπό αυτές τις συνθήκες, συνιστά έμμεση αναγνώριση των παράνομων ενεργειών της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ