Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Διονύσης Παπαγιαννοπουλος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επέτειος θανάτου του Μπαρμπα Γιώργη

Σαν σήμερα, πριν από 37 χρόνια, (13 Απριλίου 1984), Κυριακή των Βαΐων, έφυγε από τη ζωή κατά δραματικό τρόπο, μόνος και αβοήθητος, ο εκ πεποιθήσεως εργένης, αγαπημένος του τηλεοπτικού κοινού «Μπαρμπα-γιώργης», Διονύσης Παπαγιαννόπουλος. Οι Αθηναίοι έμαθαν συγκλονισμένοι τον θάνατο του τρείς μέρες μετά. Το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, η κυρά Αφροδίτη που φρόντιζε κάθε Τρίτη το νοικοκυριό του, πήγε στην γκαρσονιέρα πολυκατοικίας, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας 63, όπου διέμενε ο Νιόνιος. Άνοιξε, μπήκε μέσα και δεν πήγε στο υπνοδωμάτιο του γιατί νόμιζε ότι κοιμόταν και αφού καθάρισε το χώλ, και το σαλονάκι, βγήκε για ψώνια.

Δεν σκέφτηκε το κακό, παρ’ ότι ο γειτονικός μανάβης της είπε πώς έχει να δει τον Κυρ- Διονύση από το Σάββατο. ΄Όταν η Αφροδίτη γύρισε στο σπίτι, χτύπησε την πόρτα του υπνοδωματίου, ανοίγει και βρίσκεται μπροστά στο μακάβριο θέαμα. Ο Νιόνιος πεσμένος νεκρός στο δάπεδο και να αναδύεται αφόρητη δυσοσμία. Τρομοκρατήθηκε και κάλεσε αμέσως την Αστυνομία.

Το τραγικό νέο κυκλοφόρησε αμέσως παντού και το διαμερισματάκι πλημμύρησε από αστυνομικούς, δημοσιογράφους και γείτονες. Ο ιατροδικαστής Σταμούλης απεφάνθη: «Ο θάνατος προήλθε από καρδιακή προσβολή πριν από τρείς μέρες…». Λίγη ώρα μετά κατέφθασε με κλάματα και κραυγές η αδελφή του Αγγελική Βλαστού με τον γιό της: «Διονύση μου! Τι σε βρήκε αδελφέ μου! Καμάρι μου!… Θησαυρέ μου!…».

……… Ο Παπαγιαννόπουλος διατηρούσε καλή φιλία με τον βασιλιά Παύλο και τον Κωνσταντίνο, αλλά και τον Κων. Καραμανλή, όπως μου έλεγε, που τον δεχόταν μαζί με τον Χόρν στο σπίτι που διέμενε στην Ηρώδου Αττικού. Τακτικός θαμώνας του καφέ «Σόνια» στην Λεωφόρου Αλεξάνδρας, τον συναντούσα τακτικά και όταν του είπα την κοινή ημέρα γεννήσεως μας (12 Ιουλίου), μου είπε με σοβαρότητα: «Εμείς οι καρκίνοι Τάσο, έχουμε ένα κουσούρι, ερωτευόμαστε τις όμορφες γυναίκες, αλλά οι σοφοί λένε, ότι αυτό είναι επικίνδυνο…». Ερωτευμένος ήταν πάντα ο Νιόνιος και αρκετές τσιμπημένες μαζί του…

Εκανε πολλές φιλανθρωπίες, στέλνοντας χρήματα για τους φτωχούς ανθρώπους κι έλεγε στον παπα-Κώστα στο Διακοφτό: «Μη γνώτω η δεξιά σου τι ποιεί η αριστερά σου… Δεν θέλω να ξέρουν ότι τα έδωσα εγώ». Αυτό να κάνεις και εσυ Τάσο… Την τελευταία πράξη της ζωής του, δεν πρόλαβε να την ολοκληρώσει. Στο τραπέζι του σαλονιού του βρέθηκε επιταγή 20.000 δρχ. που είχε έτοιμη να αποστείλει στην Μητρόπολη Αιγιαλείας για την ανέγερση εκκλησιαστικού Μουσείου στο Αίγιο.

Αθάνατε Νιόνιο!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ