8/05/2021

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών προειδοποιεί την Τουρκία για την πώληση όπλων στην Ουκρανία

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε την Τουρκία, καθώς και άλλες χώρες, να μην πουλήσουν όπλα στην Ουκρανία.  

Ο Λαβρόφ είπε ότι ορισμένες χώρες, ιδίως η Τουρκία, «τροφοδοτούν τα στρατιωτικά συναισθήματα» της Ουκρανίας. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών συνέστησε στις χώρες που συνεργάζονται με την Ουκρανία να “αναλύσουν την κατάσταση” και χαρακτήρισαν τις δηλώσεις του Κιέβου “εντελώς πολεμικές”. Ταυτόχρονα, ο Λαβρόφ δεν διευκρίνισε ποιες “πολεμικές” δηλώσεις της Ουκρανίας είχε συγκεκριμένα στο μυαλό της.

Επιπλέον, ο Λαβρόφ κατηγόρησε την Ουκρανία ότι φέρεται να σχεδιάζει να “πολεμήσει με τους δικούς της ανθρώπους”. Η Άγκυρα δεν απάντησε στις δηλώσειςτου Λαβρόφ. Η Ουκρανία έχει ήδη αποκτήσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 από την Τουρκία.

Νωρίτερα, η Ρωσία αποφάσισε να αναστείλει τακτικές και ναυλωμένες πτήσεις προς την Τουρκία από τις 15 Απριλίου έως την 1η Ιουνίου 2021. Τον Απρίλιο του 2021, για πρώτη φορά, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2 του Ουκρανικού Στρατού πέταξε πάνω από την ανατολική Ουκρανία. Τον Ιανουάριο, ο διοικητής του Ουκρανικού Ναυτικού, Oleksy Neizpapa, ανακοίνωσε ότι φέτος η Ουκρανία θα αγοράσει τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar για το Ναυτικό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ