Θέμα εθνικής επιβίωσης για την Ελλάδα η προσέγγιση ΗΠΑ – Ρωσίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελλάδα, η παρούσα κυβέρνηση και όλες οι μελλοντικές κυβέρνησης πρέπει να λειτουργήσουν προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Να γίνουν βραχίονας επαναπροσέγγισης των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας. Είναι μία εθνική επιλογή – μονόδρομος που αφορά την ίδια την εθνική μας ύπαρξη και κυριαρχία.

Έχουμε αποκαλύψει πολλές φορές εδώ στο Ολυμπία, ότι οι φωνές μίσους κατά της Ρωσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες καλλιεργούνται έντεχνα από λόμπι που έμμεσα ή άμεσα σχετίζονται με την Τουρκία. Διότι η Τουρκία είναι η μεγάλη ωφελημένη από την ψυχροπολεμική επιδείνωση των σχέσεων των δύο υπερδυνάμεων. Όπως ήταν η μοναδική ωφελημένη από τον ψυχρό πόλεμο.

Η εχθροπάθεια μεταξύ Αμερικής – Ρωσίας, καθιστά την Τουρκία από ένα κράτος – εγκληματία, δολοφόνο και εχθρό της ανθρωπότητας, σε μία χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ που αποτελεί το τελικό προπύργιο της νοτιοατλαντικής συμμαχίας απέναντι στην Ρωσία.

Ένα προκεχωρημένο φυλάκιο δηλαδή το οποίο καθίσταται απαραίτητο και μήλον της έριδος μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων. Έτσι είναι σε θέση να παζαρεύει μεγαλύτερα οφέλη τα οποία προφανώς και στρέφονται κατά της Ελλάδας διαχρονικά. Με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία έχει γλιτώσει από όλα τα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει τόσο εις βάρος του ελληνισμού, όσο και μεταπολεμικά σε όλες τις γειτονικές χώρες!

Τώρα η Τουρκία επιχειρεί το ίδιο. Τρίβει τα χέρια της με την ρητορική Μπάιντεν, διότι αυτομάτως ανεβαίνει πάλι η σημασία της έναντι της Δύσης, με αποτέλεσμα να ζητήσει ανταλλάγματα για να παραμείνει στο δυτικό μπλοκ. Και αυτά τα ανταλλάγματα, οπωσδήποτε θα είναι ζημιά για την Ελλάδα. Θα ισοδυναμούν με απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

Ρόλος λοιπόν της Ελλάδος και εθνικά υπεύθυνη στάση θα είναι να ξεκαθαρίσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι εργάζεται στην κατεύθυνση της επαναπροσέγγισης και της ειρηνικής συνύπαρξης ΗΠΑ – Ρωσίας σε όλα τα επίπεδα. Θα πρέπει να σταματήσει να είναι ο πρόθυμος σύμμαχος οποιουδήποτε. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμπράξει σε ένα νέο ψυχροπολεμικό κλίμα και κυρίως ότι σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης θα παραμείνει ουδέτερη και δεν θα επιτρέψει διέλευσης πολεμικών από το έδαφος της και τα χωρικά της ύδατα.

Με αυτόν τον απλό τρόπο, αχρηστεύει και την ίδια την Τουρκία, διότι εάν η Ελλάδα ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε εχθροπραξία και κυρίως στην επιχειρησιακή δράση κατά της Ρωσίας, τότε η Τουρκία καθίσταται άχρηστη για την Δύση. Και αποδεικνύεται η χρησιμότητα της Ελλάδας. Εάν δε η Ελλάδα καταφέρει να εξομαλύνει τις σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας, τότε η Τουρκία θα εκλαμβάνεται από την διεθνή κοινότητα όχι ως σύμμαχος, αλλά ως Παγκόσμιος εγκληματίας και δολοφόνος, ότι ακριβώς είναι δηλαδή. Και τότε το τέλος της Τουρκίας θα είναι θέμα χρόνου, ενώ η διασφάλιση των ελληνικών συμφερόντων δεδομένη.

Χρειαζόμαστε λοιπόν μια ηγεσία πατριωτική και όχι φοβική, που θα βλέπει μακριά και θα επιβάλλει το ορθό και το δίκαιο. Διότι ως χώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να συμβάλουμε, να υπηρετήσουμε, ή ακόμα έστω και να ανεχθούμε την αδικία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ