Μίτος: Σωματείο γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αυτισμό Αχαΐας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπογράφηκε σήμερα στο Δημαρχείο, από τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη και από τον ανάδοχο του έργου κ. Γιώργο Θεμ. Λαδόπουλο Α.Τ.Ε., η σύμβαση του έργου κατασκευής κτιρίου, που περιλαμβάνει Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) για τα άτομα με Αυτισμό.

92ED11FC 4997 4D7F 85C0 A422ED79CDA7

Η δομή θα αναγερθεί σε οικόπεδο του Σταθακοπουλείου Κληροδοτήματος, και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδος.

Ένα έργο μεγάλης κοινωνικής και ουσιαστικής προσφοράς στα άτομα με Αυτισμό, καθώς και στις οικογένειές τους. Ένα έργο που θα βελτιώσει τις υποδομές και τις υπηρεσίες της περιοχής μας, προσδοκώντας να γίνει μια δομή ποιοτικών και εξειδικευμένων παιδαγωγικών και θεραπευτικών παρεμβάσεων, αρχίζοντας από την πρώιμη παρέμβαση, έως τη διά βίου εκπαίδευση και στήριξη, βελτιώνοντας την ποιότητας ζωής των ωφελουμένων και προωθώντας την κοινωνική τους ένταξη.
Ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας δούλεψαν και συνεργάστηκαν για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία, που ήταν ιδιαίτερα απαιτητική και ψυχοφθόρα και έπρεπε να ξεπεραστούν πολύπλοκες και πολλές φορές χωρίς νόημα και λογική γραφειοκρατικές διαδικασίες και αγκυλώσεις της κρατικής μηχανής και των υπηρεσιών της.

BD4C3C6B 85ED 4EEA BF4C C983DA380155

Αρχικά, η επιτροπή διαχείρισης του Σταθακοπουλείου κληροδοτήματος χρειάστηκε να διευθετήσει υποθέσεις και εκκρεμότητες 80 και πλέον ετών και να λάβει σημαντικές αποφάσεις. Καθοριστικός ήταν ο ρόλος της διαχειριστικής αρχής και εποπτείας των κληροδοτημάτων της Περιφέρειας, που επικύρωνε τις διαδικασίες και τις αποφάσεις.

E6B62701 27FD 415F 9774 1F6A1F469B54

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με τα στελέχη των υπηρεσιών της δούλεψε με φιλοτιμία και αποτελεσματικότητα για να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, υλοποιώντας την απόφαση του Περιφερειάρχη για την ένταξη .
Οι μελέτες και η σύνταξη του φακέλου του έργου έγινε με ιδιαίτερη προσοχή, βαθιές γνώσεις και επαγγελματισμό, από τους εξαιρετικούς συνεργάτες του συλλόγου μας, με τη συνδρομή των μελών του Διοικητικού μας Συμβουλίου.
Ο Δήμος Πατρέων ως φορέας υλοποίησης του έργου, με τις Τεχνικές υπηρεσίες και με την καθοδήγηση και ισχυρή βούληση του Δημάρχου, είχε τον καθοριστικό ρόλο του συντονισμού, της μελέτης, της δημοπράτησης και της παρακολούθησης του έργου.
Ιδιαίτερη στήριξη και τεχνογνωσία μας προσέφεραν οι εξαιρετικοί συνάδελφοι από την ΕΣΑμεΑ, την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, την ΠΟΜΑμεΑ, και από ανάλογους συλλόγους με τον «ΜΙΤΟ» σε όλη την Ελλάδα και κυρίως από τις γειτονικές περιοχές, που με τις γνώσεις τους, την εμπειρία τους και την αλληλεγγύη τους, μας διευκολύνουν και μας καθοδηγούν σε κάθε μας βήμα.
Εκ μέρους του Δ.Σ. και όλων των μελών μας, σε όλους αυτούς τους εξαιρετικούς συμπολίτες μας, καθώς και σε όλους όσοι συνέδραμαν με κάθε τρόπο στην υλοποίηση του τόσο σημαντικού και απαιτητικού έργου του συλλόγου μας «ΜΙΤΟΣ», τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς και την ευγνωμοσύνη μας.
Θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε η δομή αυτή, όταν ολοκληρωθεί, να προσφέρει στα μέλη του συλλόγου μας «ΜΙΤΟΣ» , αλλά και σε όλη την κοινωνία σημαντική βοήθεια και ανακούφιση, προσβλέποντας στη διαρκή σας στήριξη που μας είναι απαραίτητη.

Εκ μέρους του Δ.Σ.
και των μελών του σωματείου μας «ΜΙΤΟΣ»
Ο Πρόεδρος
Θωμάς Γκορίλας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ