Ανατροπή στους εμβολιασμούς μετα από την “Βόμβα” Μπουρλά για το εμβόλιο Pfizer (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βόμβα Μπουρλά για το εμβόλιο Pfizer: Ίσως χρειαστεί και τρίτη δόση

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά, δήλωσε την Πέμπτη, 15 Απριλίου, ότι είναι «πιθανό» να χρειάζεται νέος εμβολιασμός εντός 12 μηνών μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης, όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNBC. Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι πιθανό οι άνθρωποι να πρέπει να εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού σε ετήσια βάση.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προστατέψουμε την ομάδα ανθρώπων που μπορεί να είναι ευπαθείς στον ιό» δήλωσε στο CNBC ο κ. Μπουρλά, προσθέτοντας ότι τα εμβόλια θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση των εξαιρετικά μεταδοτικών μεταλλάξεων.

 

Η Pfizer ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι σύμφωνα με νεότερα δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές της, το εμβόλιό της είναι πολύ αποτελεσματικό έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Τα δεδομένα ήταν βασισμένα σε μελέτη που συμμετείχαν πάνω από 12.000 εμβολιασμένα άτομα, ενώ σημειώνεται πως απαιτούνται περαιτέρω δεδομένα για να εξεταστεί αν η προστασία διαρκεί μετά τους έξι μήνες.

Tον Φεβρουάριο, οι Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν ότι κάνουν δοκιμές με τρίτη δόση του εμβολίου τους για να κατανοήσουν καλύτερα την ανοσολογική απόκριση έναντι των νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ