Εις μνήμην Αριστείδη Οικονομίδη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλη η απώλεια για τον δικηγορικό κόσμο και όχι μόνο. Ο Αριστείδης Οικονομίδης υπήρξε ο πραγματικός Αριστείδης της δικηγορίας … Πολύ μεγάλη η λύπη και η απώλεια για όσους είχαμε την χαρά και την τιμή να συνεργαστούμε μαζί του.

Αισθάνομαι ευλογημένος καθώς έτυχε, στην αρχή της δικηγορικής μου ζωής, να έχω την χαρά και την τιμή να συνεργαστώ με τον αγαπητό μας Πρόεδρο, ως οικονομικός υπεύθυνος της πρώτης του υποψηφιότητας για την Προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με την παράταξη της Ετυμηγορίας Δικηγόρων, αν δεν με απατά η μνήμη μου το 1999!

Αξέχαστη εμπειρία και Διδασκαλία ζωής. Και τι να πρωτοθυμηθώ: μας μιλούσε πάντα με αγάπη προσφέροντας ΠΑΝΤΑ απλόχερα και ανιδιοτελώς τις τόσες εμπειρίες του : επαγγελματικές και ζωής! Θυμάμαι μεταξύ τόσων άλλων την εξιστόρηση της δημιουργίας του πρώτου μικρού του στην αρχή γραφείου, αυτού που εξελίχθηκε στο δικηγορικό του γραφείο που διακονούσε συνεχώς μέχρι εχθές στην πρώτη πραγματικά γραμμή της ποινικής δικηγορίας και της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου με μοναδικό τρόπο και ανυπέρβλητη ΣΥΝΕΠΕΙΑ! ή την περιγραφή του δικηγόρου όπως πρέπει να είναι : να έχει σιδερένια γροθιά μέσα σε βελούδινο γάντι … όπως βελούδινη, διακριτική και ευαίσθητη ήταν η στιβαρή παρουσία του στα δικαστήρια, στον συνδικαλισμό, στη ζωή .. και τόσα άλλα… Σε όσους τον γνωρίσαμε θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στην μνήμη μας όλα αυτά που τα “ρουφούσαμε” σαν σφουγγάρια, νέοι τότε … Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όσους τιμήθηκαν με την γνωριμία του… Υπήρξε Δάσκαλος όλων μας στην παράταξη ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ που ηγήθηκε τόσο ευπροσήγορα, διδάσκοντας ήθος, ανθρώπινο και επαγγελματικό σε εμάς του νεότερους δικηγόρους !

Για όσους τον γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του θα μείνει για πάντα αξέχαστος στην μνήμη μας !

pantislawoffice.blogspot.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ