Η εποχή της αναλγησίας, της εκτροπής και του επιλεκτικού λαϊκισμού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ προ μηνών έπαιζε γκολφ εν μέσω «μαύρων» απολογισμών στις ΗΠΑ από την επιδημία, είχε γίνει πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως, με κάποιο κανάλι μάλιστα να έχει κάνει και βίντεο που ανέφερε ότι ο τότε Αμερικανός Πρόεδρος έπαιζε γκολφ και… έβριζε τις τρύπες! Αυτό όμως δεν ήταν λαϊκισμός…

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου καθυστερούσε στις Συνόδους Κορυφής της Ε.Ε. επειδή έκανε τζόκινγκ, με την είδηση να αναπαράγεται στο σύνολο του Τύπου, δεν επικαλέστηκε κανείς τον λαϊκισμό. Ούτε όταν πήγαινε για χειμερινό μπάνιο στη θάλασσα ενώ η χώρα κατέρρεε, η είδηση εξαφανίστηκε (και σωστά).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προ ημερών έπαιζε τένις σε δημόσιο χώρο όταν τον κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός της «δημοκρατίας» την ημέρα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωνε «μαύρο» ρεκόρ για τη χώρα μας. Δεν ήταν ιδιωτική στιγμή, δεν την τράβηξε κάποιος παπαράτσι. Σε άλλη χώρα θα γινόταν πρωτοσέλιδο παντού, καθώς είναι ένα δείγμα πολιτικής νοοτροπίας και κρίσης.

Στην Ελλάδα του σήμερα όμως; Η… καραμέλα της εποχής μας για όποιον ζορίζεται, έχει ένα όνομα: Λαϊκισμός. Μόνο σε ότι αφορά πράγματα που «στριμώχνουν» τον κ. Μητσοτάκη όμως.

Μόνο σε αυτή τη σκοτεινή εποχή βιώνουμε αυτή την εκτροπή, για την οποία κανείς δεν φαίνεται να ανησυχεί.

Στο διαδίκτυο το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» έγινε viral, αλλά ούτε ένα τηλεοπτικό κανάλι και καμία μεγάλη ιστοσελίδα δεν προέβαλε το θέμα. Στον Σκάι δεν διάβασαν καν τα πρωτοσέλιδα της ημέρας, όλως τυχαίως.

Η αναλγησία, η έλλειψη ενσυναίσθησης, η εγκληματική ανεμελιά του Πρωθυπουργού και του επιτελείου του έχει χτυπήσει «κόκκινα». Είναι εκτός τόπου και χρόνου η κυβέρνηση που πρέπει να βγάλει τη χώρα από την άβυσσο και το μόνο που κάνει είναι να «εξυμνεί» τον «σωτήρα» που δεν κάνει τίποτα λάθος και δεν φταίει για τίποτα (και παίζει τένις για να χαλαρώνει).

Πρέπει ή δεν πρέπει κάποιος που θεωρείται ηγέτης να δίνει το καλό παράδειγμα; Πρέπει, ή δεν πρέπει να σέβεται τους πολίτες που έχουν υποστεί τα πάνδεινα και έχουν θυσιάσει τα πάντα (με το έτσι θέλω των κυβερνώντων);

ΔΗΜΟΦΙΛΗ