Εμείς πανηγυρίζουμε και οι τούρκοι προαναγγέλλουν εισβολή νότια της Κρήτης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να σωσει την παρτίδα των εντυπώσεων επιχειρεί ο Ερντογαν λέγοντας πως: Ο υπουργός Εξωτερικών μας. έβαλε τον Δένδια στη θέση του, αντιδρώντας στη στάση του, δεν μπορεί να περιμένουν από τον Τσαβούσογλου να παραμείνει σιωπηλός.

Βεβαια το θέμα δεν έκλεισε εκεί καθώς χθες το μεσημέρι ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας αντέδρασε στην ελληνική NAVTEX που εκδόθηκε για σεισμικές έρευνες γαλλικού ωκεανογραφικού πλοίου σε περιοχή του νοτιοανατολικού Κρητικού Πελάγους εκδίδοντας αντι-NAVTEX, στην οποία αναφέρει ότι αυτή είναι η αρμόδια υπηρεσία για να προειδοποιεί τη διεθνή ναυσιπλοΐα στην περιοχή. Αμφισβητώντας έτσι τη συμφωνία που έχει συνάψει η Ελλάδα με την Αίγυπτο αλλά και την ελληνική υφαλοκρηπίδα, καθώς, όπως ισχυρίζεται, «πρόκειται για περιοχή που εμπίπτει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα».

Η τεράστια δυσαρέσκεια της Τουρκίας όμως αποτυπώνεται και από τον τρόπο που κάλυψαν τα τουρκικά ΜΜΕ το μπρα ντε φερ Δένδια-Τσαβούσογλου.

Τι έκαναν; Απομόνωσαν το πρώτο μέρος των δηλώσεων επιμένοντας στον διάλογο, με χαρακτηριστικο παράδειγμα το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ενω Milliyet, Hurriyet και Cumhuriyet, χαρακτήρισαν σκανδαλώδη, συγκρουσιακή και τεταμένη την ατμόσφαιρα εξαιτίας του Νίκου Δένδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ