Μαρτυρικές οι εφημερίες στο «Παπανικολάου»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεταφέρουν ασθενείς σε ιδιωτική κλινική

Πολύ δύσκολη είναι πλέον η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αφού γεμίζουν οι κλίνες ΜΕΘ και η ανάγκη για επέκταση είναι πλέον μεγάλη, γι’ αυτό και αποφασίζεται, σχεδόν καθημερινά, το άνοιγμα νέων κλινικών για ασθενείς με κορονοϊό.

Το Νοσοκομείο «Παπανικολάου» ολοκλήρωσε μία πολύ δύσκολη εφημερία, με 73 εισαγωγές, ενώ συνολικά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο 135 άτομα σε απλές κλίνες κορονοϊού και πλέον χρειάστηκε να γίνει μεταφορά ασθενών στη ιδιωτική κλινική Αρωγή. Εκεί επρόκειτο να μεταφερθούν 18 ασθενείς με ήπια συμπτώματα, αλλά τελικά μεταφέρθηκαν οκτώ άτομα, καθώς η κλινική δεν μπορούσε να δεχτεί περισσότερα λόγω πληρότητας.

Η εφημερία στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» άρχισε με 33 κλίνες ΜΕΘ γεμάτες και χρειάστηκε να τις επεκτείνουν σε 43. Οταν ολοκληρώθηκε η εφημερία, οι 39 κλίνες ήταν κατειλημμένες από ασθενείς με κορονοϊό, ενώ και στη Β΄ MΕΘ του νοσοκομείου υπάρχουν οκτώ ασθενείς με κορονοϊό, με τις διαθέσιμες κλίνες για Covid-19 να είναι μόλις τέσσερις, κάτι που προκαλεί έντονη ανησυχία.

Ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος έκανε λόγο για «μαρτυρική» εφημερία στο νοσοκομείο.

«Τέλειωσε μια μαρτυρική εφημερία στο “Παπανικολάου”, με τη χειρότερη στατιστική. Η εικόνα είναι εφιαλτική, δεν λέει να κοπάσει, φαίνεται ότι έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Εχουμε δώσει όλες τις κλίνες Εντατικής, έχουμε κάλυψη 95%, δεν έχουμε δυνατότητα να καλύψουμε άλλους ασθενείς. Πρέπει όλοι να το λάβουν υπόψη τους στη χαλάρωση των μέτρων. Δεν τελειώσαμε με την πανδημία» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, οι μεγάλες ηλικίες αρρωσταίνουν πλέον λιγότερο και οι νέοι κολλάνε συχνότερα: «Είναι μικρότερες ηλικίες τώρα, έχουμε χάσει τον έλεγχο για δεύτερη φορά. Είναι μεγάλη η συμβολή των εμβολίων. Δεν είναι τα περιοριστικά μέτρα που θα ελέγξουν την πανδημία, αλλά η στόχευση στο κρούσμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ