Αποκάλυψη – φωτιά από τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων για τα self test!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιές στην κυβέρνηση αλλά και την επιστημονική κοινότητα βάζει η αποκάλυψη της εφημερίδας Δημοκρατία, που φέρνει στο φως τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων, που υποτίθεται ότι δεν υπήρχαν!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, από τα πρακτικά προκύπτουν συνεχείς παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο έργο της επιτροπής, που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι εντέλει όλα τα καταστροφικά μέτρα που ελήφθησαν, ήταν απόρροια πολιτικών και όχι επιστημονικών αποφάσεων!

Μιλάμε λοιπόν για μία εξέλιξη που εξηγεί και την εμμονή της κυβέρνησης ακόμα και σε ανώτατο επίπεδο, να αρνείται ακόμα και την ύπαρξη των συγκεκριμένων πρακτικών. Ισχυρισμός που φυσικά δεν έπειθε κανέναν, διότι δεν είναι δυνατόν η κορυφαία επιτροπή  επιστημόνων της χώρας να συνεδριάζει για την πανδημία και ουδείς να καταγράφει τα συμπεράσματα της συνεδρίασης!

Τα self test και η παρέμβαση Σκέρτσου

Μείζον θέμα προκύπτει και με την κυβερνητική παρέμβαση για το θέμα των self test που φαίνεται να έγινε από τον στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Άκη Σκέρτσο.

Στα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης λοιπόν (της 180ης) που δημοσιεύει η εφημερίδα, ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ (και πρώην διευθυντής του ΣΕΒ) Ακης Σκέρτσος, φέρεται να ενημερώνει τους επιστήμονες για τον σχεδιασμό των selft test, που είχε ήδη πραγματοποιήσει η κυβέρνηση και για τη διάταξη που θα πήγαινε στη Βουλή. «Αναφορικά με τον μαζικό αντιγονικό έλεγχο και τα ατομικά τεστ ο κ. Σκέρτσος ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για την επικείμενη διάταξη στη Βουλή η οποία θα έχει ως υποχρεωτικό τον ατομικό αντιγονικό έλεγχο self testing καθώς αυτό κρίνεται επιβεβλημένο προκειμένου να επαναλειτουργήσουν οι τομεις της οικονομία καθώς και η εκπαίδευση», αναφέρει το επίμαχο σημείο των πρακτικών που δημοσιεύει η εφημερίδα Δημοκρατία.

Έτσι εξηγούνται και οι επίσημες αντιδράσεις των ειδικών για τα συγκεκριμένα τεστ και τον τρόπο που εισήχθησαν!

Η συνέχεια την κυριακάτικη Δημοκρατία, τη Βουλή και όπως φαίνεται, την δικαιοσύνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ