7/05/2021

Η ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας αφορά στην εθνική επιβίωσή μας

“Υπάρχει ένας ελπιδοφόρος συμβολισμός στο γεγονός ότι
οι σημαίες δεν κυματίζουν στο κενό” Άρθουρ Κλάρκ

*Γράφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης

Είναι βέβαιο ότι η ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας αφορά στην εθνική επιβίωσή μας. Η πρόκληση να παραμείνουμε “ζωντανοί”, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον, με τις ραγδαίες γεωπολιτικές ανατροπές είναι ιστορική και επιτακτική ανάγκη.

Ναι, οι περιστάσεις επιβάλλουν ευρύτερες συμμαχίες και συνεργασίες. Ναι, είμαστε μέλος μιας ευρύτερης οικογένειας (Ε. Ε & ΝΑΤΟ), αλλά το συμφέρον της χώρας επιβάλλει ρητά επανακαθορισμό των σχέσεών μας και αναπροσδιορισμό των κριτηρίων της αμυντικής μας πολιτικής.

Το μέλλον της χώρας δεν μπορεί να τελεί υπό την αίρεση της βούλησης των εταίρων και των περιστασιακών συμμάχων μας, ούτε των ψευδαισθήσεων που γεννούν οι αμφίσημες ανακοινώσεις των φίλων μας; στο επίπεδο της Ε.Ε. κι όχι μόνο. Ευχή λοιπόν όλων όπως η απόφαση της κυβέρνησης, να ενισχύσει την άμυνα της χώρας, γίνει μάθημα και κανόνας συμπεριφοράς για τις επόμενες ελληνικές κυβερνήσεις προς όφελος της αμυντικής στρατηγικής της χώρας.

Απάντηση στο ερώτημα γιατί τώρα δίνει ο διαχρονικός Δημοσθένης : “Κανένας άνθρωπος που δεν είναι πρόθυμος να βοηθήσει τον εαυτό του δεν θα πρέπει να παρακαλάει για βοήθεια τους φίλους ή τους θεούς “…

*Πολιτικός Επιστήμων – Τ. Γεωπόνος – Παιδαγωγός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ