21/06/2021

Οι δικαστές αντιδρούν γιατί εξαιρέθηκαν από τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό

Θα εμβολιαστεί μόνο μικρός αριθμός εισαγγελέων!

Την αντίδραση των δικαστών της χώρας προκάλεσε η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να μην συμπεριληφθούν στους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα που εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα.

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν τρεις δικαστικές ενώσεις μετά την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να εμβολιαστεί κατά προτεραιότητα μικρός αριθμός εισαγγελικών λειτουργών εξαιρώντας όλους τους δικαστές που εργάζονται στις ίδιες ακριβώς συνθήκες.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, αναφέρεται ότι “ανέμεναν όλο το προηγούμενο διάστημα την υλοποίηση της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για εμβολιασμό των ατόμων που εργάζονται στον ευαίσθητο κρατικό τομέα. Επισημάναμε πολλές φορές ότι οι συνθήκες εργασίας στα Δικαστήρια θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των Δικαστικών Λειτουργών και Υπαλλήλων οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί και λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι θα τηρηθεί η απόφαση της Επιτροπής.

Την προηγούμενη εβδομάδα ενημερωθήκαμε ότι χωρίς καμία αιτιολογία η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε τον εμβολιασμό ενός μικρού αριθμού Εισαγγελικών Λειτουργών εξαιρώντας όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους που εργάζονται στις ίδιες ακριβώς συνθήκες. Δεν εξήγησε με βάση ποια κριτήρια και δεδομένα επέλεξε συγκεκριμένα άτομα και πως προέβη σε μια τέτοια αυθαίρετη διάκριση παρά το γεγονός ότι είχαν υποβληθεί αιτήματα για κοινή αντιμετώπιση όλων των συναδέλφων”.

Οι τρεις δικαστικές ενώσεις ρίχνουν το… μπαλάκι της ευθύνης στην κυβέρνηση, καθώς δεν έχει ληφθεί μέριμνα για τη διασφάλιση της υγείας όλων των εργαζομένων στα δικαστήρια.

Αναφέρουν σχετικά:

“Θεωρούμε ότι τα αρμόδια όργανα οφείλουν να δώσουν πειστικές απαντήσεις για την μη ένταξη των Δικαστικών Λειτουργών στις επαγγελματικές εκείνες κατηγορίες που έχουν επιλεγεί για άμεσο εμβολιασμό τη στιγμή που γνωρίζουν ότι τα Δικαστήρια είναι οι χώροι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή συγκέντρωση.

Η απόφαση της Πολιτείας για διεύρυνση του πλαισίου λειτουργίας των Δικαστηρίων δεν μπορεί να υλοποιηθεί με ασφάλεια χωρίς να έχει ληφθεί μέριμνα για την διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την άδικη αυτή μεταχείριση και καλούμε σε επανεκτίμηση της κατάστασης”.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως κάθε μία από τις τρεις δικαστικές ενώσεις θα αποφασίσει τους τρόπους ανάδειξης του ζητήματος και τις μορφές διαμαρτυρίας των μελών τους, δικαστικών λειτουργών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ