Η κυβερνητική εκπρόσωπος μόλις παρέδωσε την ελληνική υφαλοκρηπίδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εάν δεν ανασκευαστεί άμεσα η δήλωση της κυρίας Αριστοτελίας Πελώνη, θα μιλάμε για εσκεμμένη απεμπόληση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Δήλωση χειρότερη και από αυτή του υπουργού επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη που ακρωτηρίασε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στα έξι ναυτικά μίλια, κατά παράβαση του δικαίου της θάλασσας και του διεθνούς δικαίου. Με αποτέλεσμα, να ανοίξει η κερκόπορτα για την Τουρκία η οποία λίγες ώρες μετά εξέδωσε NAVTEX έξι μίλια από το Καστελόριζο.
Σε μία δήλωση εθνικής ντροπής προέβη πριν από λίγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του Αlpha αναφορικά με το απίστευτο συμβάν, όπου τουρκικό πολεμικό σκάφος εισέβαλε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και απείλησε γαλλικό ερευνητικό το οποίο διεξήγαγε έρευνες στην περιοχή.

Απάντησε συγκεκριμένα: «Δεν αναμένω κάτι, έχουμε πει επανειλημμένα ως προς τα ελληνοτουρκικά ότι εμείς επιδιώκουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και αποκλιμάκωση, το περιστατικό αυτό αφορά τη γαλλική πλευρά»!!

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τις τεράστιες ευθύνες που έχει για την υπεράσπιση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η έλλειψη οποιασδήποτε διορθωτικής δήλωσης και φυσικά η παραμονή της κυβερνητικής εκπροσώπου στην θέση της.

Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο διότι η τουρκική πρόκληση έγινε εντός της ελληνικής θαλάσσιας ζώνης, η οποία μάλιστα οριοθετήθηκε με την Αίγυπτο πριν από λίγους μήνες, σε μία συμφωνία που παρουσιάστηκε με τυμπανοκρουσίες από την ελληνική κυβέρνηση.

Επαναλαμβάνουμε, η συγκεκριμένη δήλωση συνιστά απεμπολήσει εθνικής κυριαρχίας, προκαλεί τεράστια ζημιά στα εθνικά συμφέροντα και πρέπει ή να ανασκευαστεί ή να αποπεμφθεί η κυβερνητική εκπρόσωπος. Δείτε το βίντεο εδώ. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ