Η δυστυχία της κυβερνητική εκπροσώπου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ε, όχι πια κα Πελώνη!  Ως εδώ. Το να φθάνει μια εκπρόσωπος κυβέρνησης να γίνεται απλό φερέφωνο του πρωθυπουργού υπερβαίνει κατά πολύ την στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία, που και ο εκπρόσωπος οφείλει να υπηρετεί. Είναι κρίμα δηλαδή, διότι μία γυναίκα με τόσο μεγάλη πείρα στην δημοσιογραφία, μετατρέπεται σε τελάλη μίας κυβερνητικής προπαγάνδας που αγγίζει τα όρια της παράνοιας!

Το είδαμε τις προηγούμενες ημέρες με την απέλπιδα προσπάθεια του πρωθυπουργού να πείσει το πανελλήνιο ότι γνωρίζετε εκ των προτέρων για τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια και σχεδόν ότι αυτός τις υπαγόρευσε! Μα την ίδια στιγμή η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν υπερασπίζεται τον Κώστα Καραμανλή, τον φυσικό ηγέτη της παράταξης δηλαδή που την έκανε κυβερνητική εκπρόσωπο, απέναντι στις άθλιες επιθέσεις του Κώστα Σημίτη! Και δεν φταίει φυσικά η γυναίκα, αφού το σύστημα Σημίτη είναι αυτό που πραγματικά διοικεί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ξέχασαν να την ενημερώσουν ότι πρόκειται να γίνει η μεγάλη κυβίστηση – επικοινωνιακή τουλάχιστον – ώστε ο πρωθυπουργός να εμφανιστεί ως θιασώτης των εθνικών θέσεων και των κόκκινων γραμμών που εδώ και καιρό έχει απεμπολήσει.

Πολλά, λοιπόν, έχει πει υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη η κα Πελώνη, υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα.  Εδώ όμως υπερέβη «παν μέτρον»!  Μας είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που μετέτρεψε τη διαφορά Ελλάδας και Τουρκίας σε διαφορά Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας!!! Το «δημοσιογραφικό» θράσος στην προκείμενη περίπτωση δεν έχει όριο.

Να θυμίσουμε λοιπόν -το ξέρει, βεβαίως-βεβαίως, αλλά τι να κάνει;- στην κα Πελώνη πως τη γραμμή ότι τα Εθνικά Θέματα της Ελλάδας, εν γένει, είναι και Θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης την καθιέρωσε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ήδη από την αρχή της θητείας του.  Και λέμε ήδη από την αρχή της θητείας του γιατί αυτό συνέβη ήδη από το καλοκαίρι του 2015.

Ήταν τότε που ο Προκόπης Παυλόπουλος καθόρισε τη βασική μας γραμμή ότι τα σύνορα, το έδαφος και οι θαλάσσιες ζώνες της Ελλάδας είναι και σύνορα, έδαφος και θαλάσσιες ζώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βάση μάλιστα το ίδιο το ευρωπαϊκό δίκαιο, και συγκεκριμένα με βάση κυρίως τη Σύμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΕΕ).  Τη θέση αυτή την επέβαλε ο Προκόπης Παυλόπουλος σε όλα τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Ας θυμηθούμε ότι όλοι οι Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι που επισκέφθηκαν επανειλημμένα την Αθήνα επί Προκόπη Παυλόπουλου αποδέχθηκαν αυτή τη θέση, με κυριότερους τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και τον Φράνς Τίμμερμανς.  Δεν έχει η κα Πελώνη παρά να δει τις δηλώσεις τους «μπαίνοντας» στο διαδίκτυο.  Αλλά είπαμε, το ξέρει καλά, πλην όμως πρέπει να «υπηρετεί» το νέο «Μωυσή»!

Για να μην αναφερθούμε Στο γεγονός ότι η τελευταία αναφορά που έγινε σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπέρ της Ελλάδας ήτανε τον Δεκέμβριο του 2019, όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος καθόρισε τις θέσεις στις οποίες έπρεπε να κινηθεί η ΕΕ απέναντι στο παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης. Ε λοιπόν τότε, ήταν και η τελευταία αναφορά της ευρωπαϊκής ένωσης στον Τουρκολιβυκό μνημόνιο! Έκτοτε σε κάθε σύνοδο κορυφής ακούμε χάδια για την Τουρκία και βλέπουμε γερμανικά άρθρα που αποθεώνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή δεν πιέζει για κυρώσεις! Ενώ αντίθετα κατακεραυνώνουν τον Νίκο Δένδια που θέλει κυρώσεις κατά της καλής Τουρκίας.

Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι τη θέση αυτή, ότι τα Εθνικά μας Θέματα είναι και Ευρωπαϊκά Θέματα, ο Προκόπης Παυλόπουλος την «έτριψε στα μούτρα» του ίδιου του Ταγίπ Ερντογάν, στην ιστορική απάντησή τον στον τούρκο ηγέτη τον Δεκέμβριο του 2017!  Ούτε αυτό το θυμάται η κα Πελώνη;  Αλλά είπαμε, το ξέρει καλά, πλην όμως και εδώ πρέπει να «υπηρετεί» το νέο «Μωυσή»!

Και για να τελειώνουμε.  Το ελέω νέου «Μωυσή» «δημοσιογραφικό» θράσος της καςΠελώνη εξηγεί και το γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε καν μπορούσε να ανεχθεί ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο, και τον «αντικατέστησε» με την κα Σακελλαροπούλου.  Για φανταστείτε να ήταν σήμερα στο Μέγαρο Ηρώδουτου Αττικού ο Προκόπης Παυλόπουλος, θα τολμούσε η κα Αριστοτελία Πελώνη να διαστρεβλώνει τόσο ωμά την αλήθεια;  Ούτε κατά διάνοια.

Ας είναι.  Ό,τι και να κάνει η εκλεκτή του Σημιτέικου κα Αριστοτελία Πελώνη, το έργο και η προσφορά του Προκόπη Παυλόπουλου δεν πρόκειται να μείνουν στη σκιά.  Πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να «πιστωθούν» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος όχι μόνο όλα αυτά τα βρήκε έτοιμα, αλλά και δεν είναι ούτε καν σε θέση να τα υποστηρίξει.  Και πώς να τα υποστηρίξει;  Θα τον κάνει «νταντά» ο «μέντρορας» του Κώστας Σημίτης, παρέα με τα πολιτικά και δημοσιογραφικά του φερέφωνα που τελευταία έχουν βγει στη «ρούγα» ως «ορφανά» και κλαψουρίζουν για τον «ενταφιασμό» του εθνομηδενιστικού «δόγματος» Σημίτη, στο Ελσίνκι και τη Μαδρίτη, από τον Κώστα Καραμανλή, τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Νίκο Δένδια!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ