Απελάσεις διπλωματών και πολεμικο χάος στη Μαύρη Θάλασσα – Ένα βήμα πριν την παγκόσμια σύρραξη η ανθρωπότητα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βουλγαρία και Ρωσία προχωρουν σε απέλαση διπλωματών, η μια της άλλης. Την αρχή είχε κάνει η Βουλγαρία που απέλασε δυο Ρώσους διπλωματικούς υπαλλήλους και σε αντίποινα το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών απαίτησε από  τον Βούλγαρο πρέσβη στην Μόσχα να εγκαταλείψουν το έδαφος της Ρωσίας δύο Βούλγαροι διπλωμάτες εντός 72 ωρών.

BFA18649 E34C 44B5 BA49 4F93041A1F94

Και όλα αυτά μετά το θερμό επεισόδιο μεταξύ Τσεχίας και Ρωσίας, με 20 διπλωμάτες να απελαύνονται εκατέρωθεν, πριν κάποιες μέρες.

Αν το συνδυάσουμε τωρα με το περίεργο μήνυμα της στρατιωτικής διοίκησης του Πενταγώνου με την οποία έκανε λόγο για το ενδεχόμενο πυρηνικής σύρραξης, σε μία κλιμάκωση η οποία δεν θα είναι ούτε γραμμική, ούτε προβλέψιμη, καταλαβαίνουμε πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση.

Τρόμος από την ανακοίνωση των ΗΠΑ για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου!

Δυο ημέρες πριν την ανακοίνωση, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον ρώσο ομόλογό του και είχε υποστηρίξει ότι η Αμερική επιθυμεί μία σχέση με την Ρωσία η οποία θα είναι «γραμμική και προβλέψιμη». Και ξαφνικά βγαίνει το βαθύ κράτος, τα λεγόμενα γεράκια του Πενταγώνου και ακυρώνουν την ρητορική του συμβούλου εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, αντιστρέφοντας την. Δηλαδή το βαθύ κράτος της στρατιωτικής ηγεσίας, ακυρώνει τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας.

Οι Βρετανοί στέλνουν δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα παρά την απόφαση των ΗΠΑ να ακυρώσει την αποστολή δύο πολεμικών σκαφών στην περιοχή.

Ολα πλέον κρέμονται από μια κλωστή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ