8/05/2021

Διάβημα στην Τουρκία μετά την κατακραυγή για την εισβολή στη νότια Κρήτη

Επιτέλους μετά τις αδιανόητες δηλώσεις της Αριστοτελίας Πελώνη ότι η παρενόχληση του γαλλικού πλοίου «L’Atalante» ανοιχτά της Κρήτης από την Τουρκία ήταν θέμα που αφορούσε τη Γαλλία και με καθυστέρηση 48 ωρών, αποδεικνύεται ότι μάλλον το θέμα αφορά την Ελλάδα και προχωράμε σε διάβημα προς την Τουρκια.

Ετσι η κυβέρνηση που για ακόμη μία φορά αποδεικνύει ότι στην αντιμετώπιση των εθνικών μας ζητημάτων, κινείται στα όρια του παραλόγου έκανε την σωστή κίνηση και διέρρευσε πως: Διάβημα διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες (20/4/2021) από την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα προς την τουρκική πλευρά, αναφορικά με το ζήτημα του πλοίου ‘L’Atalante’.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις Πελώνη είχε έρθει το «άδειασμά» της από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, ακολούθησε πανικός και εν συνεχεία βγήκε νέα ανακοίνωση από το ΥΠΕΞ, ότι δεν υπάρχουν δύο γραμμές στην ελληνική εξωτερική πολιτική, κινήσεις που -αν μη τι άλλο- δίνουν ένα άρωμα «σύγχυσης» ως προς τον τόνο με τον οποίο θα αντιμετωπίζονται οι τουρκικές προκλήσεις.

Είναι ανάγκη θυμίσουμε ότι ο Νίκος Δένδιας είπε για το τουρκολιβυκό σύμφωνο εντός της Άγκυρας, αλλά η συγκεκριμένη θέση λίγες μόλις ημέρες μετά αμφισβητήθηκε έμπρακτα από την Τουρκία. Όπως φαίνεται να προκύπτει, η αρχική θέση του Μαξίμου ήταν ότι δεν πρέπει να γίνει διάβημα, αντιθέτως θα ήταν καλύτερο να περιμένουμε να κινηθεί η Γαλλία.

Τελικά όμως διάβημα έκανε η Ελλάδα, έστω και με καθυστέρηση και ευλόγως αναρωτιούνται αναλυτές εάν οφείλεται στη «διαμάχη» των δύο γραμμών που υπάρχουν εντός της κυβέρνησης. Και αν σε κάτι τέτοιο υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση για ένα διάβημα, πώς θα γίνει διαχείριση τυχόν έντονων κρίσεων που μπορούν να προκύψουν από την τουρκική προκλητικότητα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ